UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NASA “CANAVAR”A KARŞI UYARDI

NASA, devasa "canavar" patlamaları konusunda dünyayı uyardı. Son dönemde adını sık sık duyduğumuz güneş patlamaları konusunda NASA insanları uyarıyor.

NASA “CANAVAR”A KARŞI UYARDI

NASA konuyla ilgili olarak geçtiğimiz gün "Güneşimiz mevcut Solar Minimum'u geçtikten sonra, patlak veren güneş aktivitelerinin önümüzdeki birkaç yıl içinde daha yaygın hale gelmesi bekleniyor" açıklamasında bulundu.

Bu patlamalar aslında dünyayı doğrudan etkilemese de gelecekte 'Koronal Kütle Atımı' adlı güneş rüzgarının ani olarak artmasına neden olan ve dünyaya etkisi olan etkisi fırtınaların ileride sık sık görülebilecek.

Daha önce en büyük güneş fırtınası dünyada şimdiye kadar ölçülmüş en büyük jeo-manyetik fırtına olarak da bilinen ve 1859'da gerçekleşen Carrington Olayı olmuştu.

Uzmanlar günümüzde gerçekleşmesi durumunda tv, radyo yayınlarının tamamen kesilmesi, elektrik sisteminin devre dışı kalması, cep telefon şebekelerinin çökmesine yol açacak buna benzer bir fırtınanın ilerde sıklıkla görülebileceğini tahmin ediyor.

Mirror'da yer alan habere göre küresel ısınma da bu fırtına ve patlamaların sürecini de hızlandırmasında önemli bir faktör.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnasa  canavar