UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI AZ ÖNCE GELDİ

Meteoroloji'nin son hava tahmin raporuna göre, bugün Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde rüzgar bekleniyor. Özellikle Van ve Hakkari için Meteoroloji'nin sitesinde "turuncu" yani "Hava durumu tehlikelidir" uyarısı yer alıyor.

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI AZ ÖNCE GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop'un iç kesimleri, Karabük, Kastamonu ve Sivas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

VAN VE HAKKARİ İÇİN TURUNCU UYARI

Meteoroloji'nin günlük tahmininde Van ve Hakkari için rüzgar açısından turuncu uyarı verilmesi de dikkat çekti. Turuncu uyarı için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde, 

"TURUNCU: Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir." tanımı yer alıyor.

Turuncudan bir sonraki uyarı ise kırmızı olarak kategorilendiriliyor ve bu "Hava durumu çok tehlikelidir" şeklinde tanımlanıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13