UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNSAN CESETLERİNİ GÜBREYE DÖNÜŞTÜRECEK YASA KABUL EDİLDİ!

Ölünce gömülmek mi istersiniz, yoksa yakılmak mı? Ya da gübre olmak mı? Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaleti sakinlerinin artık "Çevre dostu" bir gübreye dönüşmek gibi bir tercih şansı daha var.

İNSAN CESETLERİNİ GÜBREYE DÖNÜŞTÜRECEK YASA KABUL EDİLDİ!

Vali Jay Inslee insan bedeninin doğal organik maddeye dönüşmesinin önünü açan yasayı imzaladı ve Washington ölüleri toprağa gömme ve yakma işlemlerine alternatif olarak gübreleştirmeye izin veren ilk eyalet oldu.

Washington eyaletinde kabul edildi: Öldükten sonra gübre olmak mümkün!

Lisanslı tesislerde talaş ve saman gibi malzemelerle karıştırılarak birkaç hafta içinde iki el arabasını dolduracak kadar toprağa çevirilebilen insan bedeni, yani insan gübresi neden ve nasıl kullanılacak?

ABD Nüfus Sayım Bürosu'nun 2017 yılında yayınladığı bir rapor ülkede ölüm sayısının yakın zamanda büyük artış göstereceğini belirtiyor. Rapora göre 2037 yılında, 2015'e nazaran 1 milyon daha fazla ceset ortaya çıkması bekleniyor.

İnsan bedenin gübreleştirilmesini savunanlar, yakılma ve gömülme ile karşılaştırıldığında çevre dostu bir işlem olduğunu öne sürüyor ve ölüm sayısının yükselmesinin yanı sıra mezar alanlarının gitgide azalması nedeniyle bu yöntemin daha da önemli hale geleceğine dikkat çekiyor.

ABD'de 2016 yılında halkın yarısından fazlasının tercihi haline gelen yakılma işlemi mezar yeri sorunu yaratmıyor ancak havayı salınan karbondioksit ve partiküllerle kirletiyor.

Gömülme işleminde ise tahnitleme (cesetin bozulmaması için yapılan ilaçlama) yapılması halinde vücuttaki kan boşaltılarak damarlar formaldehid ve bir takım kimyasallarla dolduruluyor. Bu kimyasallar da zamanla yer altı sularına karışıyor. Ayrıca toprağın altında uzun süre yok olmayacak bir tabut kalıyor ve yer kaplıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERGÜBRE CESET