UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇAĞRI'NIN CENAZESİ İÇİN FLAŞ KARAR!

8 Mayıs'ta Amerika’da geçirdiği kazada yaşamını yitiren Marmarisli Çağrı Üre’nin Meksikalı eşi Evelyn Saldivar Üre, cenazeyi krematoryumda yakma kararından vazgeçti.

ÇAĞRI'NIN  CENAZESİ İÇİN  FLAŞ KARAR!

30 yaşındaki Marmarisli Çağrı Üre'nin uluslararası aşçılık sertifikası vardı ve geçimini bu meslekle sağlıyordu. 3 yıl önce Amerika'ya yerleşme kararı vermişti. Orada mesleğini sürdürecek, bir yandan da ticari pilot lisansı alacaktı. 2 yıl önce Meksikalı Evelyn Saldivar ile tanışmasıyla hayatı değişti. Çevresindekilerin 'Charlie' adıyla seslendiği Çağrı, Evelyn'le evlenmeye karar verdi ve Marmaris'te yaşayan ailesine mutlu haberi verdi.

'SİZİ 2 SAATE ARARIM'

Ailesine çok düşkün olan Çağrı, onları hiç ihmal etmezdi. Sık sık aradığı ailesine hayatındaki en küçük değişiklikleri bile anlatırdı. Son görüştüklerinde ise Green Card başvurusu yaptığını ve 1-2 aya kadar elinde olacağını söylemişti. Belki hiç beklemedikleri bir anda Türkiye'ye gelip ailesine bir sürpriz bile yapacaktı. Ailesiyle son görüşmesi ise 7 Mayıs günü oldu. Babası Mehmet Üre'ye, "Şu an çok yoğunum. Sizi 2 saate ararım" dedikten sonra telefonu kapattı. Mehmet-Hülya Üre çifti ertesi gün sabah saatlerinde oğullarının acı haberiyle yıkıldı.

MADDE BAĞIMLISI SÜRÜCÜ

Çağrı, 8 Mayıs akşamı saat 18.00 sıralarında işten çıkmış motosikletiyle eve dönüyordu. Orange Country'deki evine doğru yol alırken Fullerton bölgesinde yan kavşaktan çıkan madde bağımlısı ve sarhoş bir sürücü, Çağrı'nın motosikletine çarpmıştı. Kaza yerinde bilincini yitiren Çağrı'nın yardımına bir başka sürücü koşmuştu. Kaskını çıkardığı Çağrı'ya suni teneffüs ve kalp masajı yapan sürücü onu hayatta tutmayı başarmıştı. Durumu ağır olan Çağrı hastaneye kaldırıldı ancak sabaha karşı yaşamını yitirdi. Çağrı'ya çarpan sürücü ise tutuklandı.

'VASİYETİ BÖYLE' DEDİ

Çocuklarının acısıyla şoka giren Üre ailesi, başka bir haberle daha da yıkıldı. Amerikan yasalarına göre Çağrı Üre'nin yasal varisi olan karısı Evelyn Saldivar Üre kocasının cenazesini kendi geleneklerine göre defnetmek istiyordu. Dediğine göre kocası bunu vasiyet etmişti. Krematoryum konusunda kararlıydı. Çağrı'nın cenazesi krematoryumda yakılacak ve külleri Amerika'da gömülecekti. Çağrı'nın ailesini arayan Saldivar Üre, cenaze konusundaki kararını açıkladığında aile çılgına döndü. Onlar böyle bir vasiyeti olmadığını söyledikleri oğullarının cenazesini memleketinde, İslami usullere göre defnetmek istiyordu.

HERKES DESTEK VERDİ

Yeniasır gazetesinden Hace Önoğlu Ülger'in haberine göre; Konsoloslukla görüşen Üre ailesi, yetkililere bilgi verdikten sonra beklemeye başladı. Orange Country Türk Amerikan Derneği de aileye ulaşıp gerekeni yapmak konusunda ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söylediler. 8-15 Mayıs tarihleri arasında elçilik ve Türk-Amerikan Derneği'nin yaptığı tüm girişimlere rağmen Evelyn Saldivar Üre, cenazeyi Türkiye'ye göndermeme ve küllerini gömme kararında ısrarlı olduğunu söyledi.

KARARINDAN VAZGEÇTİ

16 Mayıs'ta aldıkları haber ise aile üyelerinin yüreğine bir nebze de olsa su serpti. Çağrı, İslami usullere göre gömülecekti ancak Türkiye'de değil, Amerika'da. Konsolosluk ve Türk Amerikan Derneği yetkilileri acılı eşi ancak bu kadarına ikna edebilmişti. Hatta Türk dernekleri ailenin ulaşım masrafları için 10 bin dolar bağış topladı. Evelyn Saldivar Üre'nin, oğullarının cenazesini yakma kararından döndürülmesinde Türk konsolosluğuna, Türk Amerikan Derneği'ne ve Türk toplumuna katkılarından dolayı sonsuz kez minnettar olan aile, şimdi Amerika'daki cenaze törenine katılmaya hazırlanıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçağrı üre