UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FACEBOOK BOMBAYI PATLATTI!

Facebook, geçtiğimiz yıl güvenlik açığı sebebiyle kaldırdığı popüler özelliği geri getiriyor. Sosyal medya devi Facebook, geçtiğimiz yıl güvenlik açığı sebebiyle kaldırdığı popüler özelliği geri getiriyor.

FACEBOOK  BOMBAYI PATLATTI!

Facebook, son zamanlarda mobil ve web sitesi tasarımlarımda değişikliklere gidiyor. Çoğu kullanıcı fark etmemiştir bile, iOS'da uygulamanın renkleri ve logosu bile değiştirildi.

Son olarak kullanıcı önerilerini dikkate alan sosyal medya devi, geçtiğimiz yıl kaldırdığı bir özelliği geri getirdi. Eskiden Ayarlar'a girdiğiniz zaman "Başkasının Gözünden Gör" seçeneğiyle karşılaşıyordunuz.

Fakat geçtiğimiz yıl bu özellik ciddi güvenlik açıklarına sebep olduğu sebebiyle kaldırılmıştı. Hatta bu özelliğin yarattığı açık sebebiyle 50 milyon Facebook kullanıcısının bilgileri çalınmıştı.

Hesapları güvene almak isteyen Facebook, 90 milyon kullanıcının yeniden giriş yapmasını sağlamıştı. Özellik, güvenlik açığı sebebiyle kaldırıldı fakat kullanıcıların bir hayli işine yaradığı için tepkilere de neden oldu.

Milliyet’in haberine göre; Çünkü kullanıcılar bu sekmede, kendisinde ekli olsun veya olmasın kimin nasıl bir şekilde profillerini gördüğüne bakabiliyordu. Facebook yaptığı açıklamada güvenlik incelemelerinin tamamlandığını ve özelliğin yeniden devreye gireceğini açıkladı.

Yeniden herhangi bir arkadaşınızın ismini yazarak onun gözünden profilinizi detaylı bir şekilde incelemeye artık devam edebileceksiniz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfacebook  android  apple