UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİYANÜR DENEYİ YALAN ÇIKTI, ŞERBET DİYE İÇİRDİ

İzmir’de siyanürden zehirlenen ailenin kazara değil kasten zehirlendiği öğrenildi. Deney yaptığını iddia eden gencin siyanürü ailesine içirdiği ortaya çıktı.

SİYANÜR DENEYİ YALAN ÇIKTI, ŞERBET DİYE İÇİRDİ

İzmir’de kimya öğrencisi olduğu ve internetten aldığı siyanürle evde deney yaparken ailesi ile birlikte zehirlendiği iddia edilen gencin yalan söylediği öğrenildi. İkinci kez ifadesi alınan gencin, siyanürü anne-babasına şerbet diyerek içirdiği öğrenildi.

Kardeşine de içmesi için ısrar eden ancak kardeşinin reddetmesi neticesinde yere dökülen siyanür, kardeşleri de zehirlediği ortaya çıktı.

İlk bilgilere göre; Mahmut Can Kalkan, potasyum siyanür ile deney yaparken kardeşinin maddeye çarparak yere döktüğü için ailenin zehirlendiğini öne sürmüştü.

“ŞERBET YAPTIM”

Polisin soruşturması kapsamında tekrar sorgulanan Mahmut Can Kalkan, siyanürlü içeceği ailesine zorla içirdiğini itiraf etti. Kardeşi Emir Can Kalkan, annesinin halini görünce içmek istemedi. Bu sırada siyanürlü sıvı yere dökülünce Emir Can, Mehmet Taha ve şüpheli Mahmut Can Kalkan da zehirlendi.

Annenin komşulardan yardım istemesi üzerine olay yerine gelen sağlık, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri aileyi hastaneye sevk etti. Anne ve baba kaldırıldıkları hastanelerde hayatını kaybederken kardeşler de tedavi altına alınmıştı.

Öte yandan, güvenlik amacıyla evin bulunduğu apartman da tahliye edildi.

Zanlının, yapılan sağlık kontrollerinde şahsa şizofreni teşhisi koyulduğu bildirildi. M.C.K.’ya daha önceden böyle bir tanı konulmadığı öğrenildi. Ailesine şerbet diyerek siyanür içiren M.C.K.'nın ise emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERizmir  siyanür  deney