UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

5 PARASIZ SOSYETİK HAPİS CEZASI ALDI

Hesabında 1 dolar bile yokken jetlerle seyahat etti, 5 yıldızlı otelde aylarca konakladı. Kendisini milyoner mirasçısı olarak tanıtıp, New York cemiyetini 257 bin dolar dolandırdı. Anna Sorokin, bu hikayesiyle tüm dünyada yankı uyandırdı. Sahip olamadığı hayat uğruna her şeyi göze alan Sorokin, en az 4 yıl hapse çarptırıldı.

5 PARASIZ SOSYETİK HAPİS CEZASI ALDI

Anna Sorokin, 1991’de Rusya’da Moskova’nın yoksul bir muhitinde bir kamyon şoförünün kızı olarak doğdu. 16 yaşındayken Almanya’ya göç ettiler. Liseyi burada tamamladı.

2012’de bir moda şirketinde staj yapmak için New York’a gitti. İlk yılında her şey olağan görünüyordu. Ama 2013’te ‘Anna Delvey’ adını kullanmaya başladı. Artık kendisine yeni bir kimlik belirlemişti. O, artık Almanya’da 67 milyon dolarlık bir servetin sahibi petrol zengininin biricik kızı, tek mirasçısıydı.

EN LÜKS OTELDE KALIYORDU

Doğru bağlantılar kurarak havalı partilerde boy gösterip itibar kazandı. 2016’da New York’un geceliği 400 dolar olan en lüks otellerinden birine yerleşti. Bu tarihten itibaren 10 ay boyunca bir milyoner gibi yaşadı.

GARSONLARA YÜKLÜ BAHŞİŞ

Kaldığı otelde garsonlara 100’er dolarlık bahşişler veriyor, zengin müşterilere kendisinden bahsedilmesini istiyordu. Bu sayede iş insanı çevresi edindi. Instagram’da göz alıcı bir hesap oluşturdu. Kimse ondan şüphelenmiyordu.

FATURAYI ARKADAŞINA KESTİRDİ

O yıl bir grup arkadaşıyla özel jetle tatile çıktı. 35 bin 400 dolarlık özel jet masrafını ödemedi. Aynı yıl arkadaşlarıyla Fas’ta geceliği 7 bin dolarlık bir otelde tatile gitti. 62 bin dolarlık tüm konaklama faturasını bir arkadaşına kestirdi.

New York’a dönünce ödeyeceğini söyledi. Ama ödemedi. Sorokin, dönünce ilk iş bir bankadan 22 milyon dolarlık kredi çekmek için başvurdu. Sanat vakfı kuracağını söylüyordu.

MİLYONLARLA OYNAMAYA KALKTI

Banka 100 bin dolarlık teminat istedi. Başka bankadan o parayı almayı başardı. Ama o parayı harcadı. Her geçen gün köşeye sıkışıyordu. Arkadaşına tatil parasını geri ödememesi, kısa sürede yayıldı. Arkadaşının polise gitmesi ile Sorokin’in maskesi düştü. Sorokin 2017 Ekim’de tutuklandı.

“SOSYETE AVCISI HAPİSTE”

ABD medyası Sorokin’in davasını “Sosyete avcısı hapiste” manşetleriyle duyurdu. 275 bin dolarlık dolandırıcılıkla suçlanıyordu. Herkes, uzun yıllar hapiste kalacağını, çıkınca da kayıplara karışacağını bekliyordu. Ama Sorokin, dünya basınının ona ilgisini fark etmişti. Bu ilgiyi hukuki olarak emsal bir zafere çevirmeye hazır avukat Todd Spodek de fark etmiş, Sorokin’in davasını üstlenmişti. Tutukluluğu süresince Sorokin’in avukatı davaya çok sıkı hazırlandı.

FİLM OLUYOR

Geçen yıl hakim karşısına ilk kez çıktı. Gösterişli günlerinden eser yoktu. Ama ilk savunmasında, “Hayatının filminde kendisini kimin oynayacağına karar vermeye çalıştığını” söyledi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERabd  hapis