UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TIRNAĞINDAKİ LEKE GENÇ MODELİN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ!

ABD'li model Karolina Jasko, ayda iki ya da üç kere yaptırdığı tırnak takma işlemi sırasında tırnağında oluşan küçük siyah lekenin asıl sebebini duyunca hayatının şokunu yaşadı.

TIRNAĞINDAKİ LEKE  GENÇ MODELİN  HAYATINI  DEĞİŞTİRDİ!

2018 yılında yaşadığı eyaleti temsil ederek, ülkenin en güzeli seçilmek için yarışan ABD'li model Karolina Jasko, tırnağında oluşan siyah lekenin sebebini öğrenince şaşkına döndü.

Ayda iki ya da üç kere yaptırdığı tırnak takma işlemi sırasında UV (Ultraviyole) ışığına maruz kalan Jasko, bu işlemin, bedeninde yarattığı tehlikenin farkında bile değildi.

Tırnağında gördüğü morluğu kabuk sanarak atan güzel modelin parmakları, bir hafta sonra şişmeye başlayınca, soluğu doktorda aldı.

Çeşitli testlerden geçen Jasko, tırnaklarındaki koyu çizgilerin, melanom yani bir tür cilt kanseri olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşadı.

Ultraviyole ışıkları, melanositlerden kaynaklanan bir cilt kanseri olan melanomun oluşum riskini arttıran bir faktördür.

Hastalığının ilerlemesinden korkan güzel model, tümörün olduğu tırnağının tamamını aldırdı ve 1 yıl boyunca parmağının o kısmını bantla kapattı.

Jasko, zorlu bir sürecin ardından kanseri atlattığını duyurdu ve kendisiyle aynı süreçlerden geçen insanları bilgilendirmek için yaşadığı üzücü olayı herkesle paylaştı.

Instagramda binlerce takipçisi olan Jasko, bireylerin kendileriyle barışık olmasını ve asla pes etmemeleri gerektiğini vurguluyor.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkarolina jasko