UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MAVİ BALİNA VE MOMO İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!

Hayat karartan, “Momo” ve “Mavi Balina” gibi internet oyunlarına karşı beş bakanlık harekete geçerek, İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Gençlik ve Spor, Millî Eğitim, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıkları “Güvenli İnternet Güvenli Gelecek Protokolü” imzaladı.

MAVİ BALİNA  VE MOMO İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!

Protokol doğrultusunda, değişik yaş gruplarına özel, bilimsel temellere dayanan ve içeriği itibarıyla çocuklarda sanal tehditlere ilişkin özendirme oluşturmayacak şekilde farkındalık artırıcı eğitim programları hazırlanacak. Akademik çevrenin desteğiyle gerçekleştirilecek olan programda, çocuklara uygun iletilmesi ve eğitici kaynaklı risklerin asgari düzeye indirilmesi için öncelikle eğiticilere eğitim verilecek.

Oluşturulacak yürütme kurulu vasıtasıyla çocuklara yönelik yeni tehditlerin ortaya çıkması durumunda hızla karar alınarak gerekli adımlar atılacak.

Çocukların, siber güvenlik bilincine sahip olması ve bu sayede çevrimiçi dolandırıcılık gibi siber suç türlerinin mağduru olma olasılıklarının azaltılması da hedefleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmomo  mavi balina  momo challenge