UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SEKS TARİKATI ŞEYHİ BAŞ HARFİNİ ÇIPLAK BEDENLERE KAZIDI

ABD'de "seks tarikatı" olduğu iddia edilen Nxivm'in kurucusu Keith Raniere Salı günü New York'ta mahkemeye çıkarıldı.

SEKS TARİKATI ŞEYHİ BAŞ HARFİNİ ÇIPLAK BEDENLERE KAZIDI

Federal Savcı Tanja Hajjar duruşmanın başında yaptığı konuşmada, Raniere'nin aralarında 15 yaşındaki bir genç kızın da olduğu kadınları ağına düşüren, onları kült benzeri örgütte seks kölesine dönüştüren bir "avcı" olduğunu savundu.

Savcı Hajjar, "Sanık onları hem duygusal hem de cinsel olarak kullandı" dedi ve Raniere'nin "otoritesine kimsenin karşı çıkılamadığını" sözlerine ekledi.

Hajjar, "Kendini dünyadaki en akıllı, en ahlaklı insan olarak tanıttı. Kendisini Einstein ve Gandhi ile karşılaştırdı" dedi.

Keith Raniere, kadınları kurduğu gizli seks tarikatına sokup, köleleştirmekle, aç bırakmakla, adının baş harflerini vücutlarına damgalamakla, tehdit edip cinsel ilişkiye girmekle suçlanıyor.

SAVUNMA AVUKATI: GÖNÜLLÜ OLARAK KATILDILAR

Savunma avukatı Marc Agnifilo ise Nxivm'e katılan kadınların hepsinin gönüllü olarak bunu yaptıklarını ve Raniere'in istismarcı bir suç şebekesinin başı değil, zor bir yönetici olduğunu savundu.

Agnifilo, "Bu insanlar buna gönüllü oldu" dedi. "Kontrol çok kötü olabiliyor. Kontrol asker de yapabiliyor. Kontrol alın madalya da kazandırabiliyor."

Raniere'nin "köleleri" oldukları iddia edilen bazı kadınların duruşmada ifade vermesi bekleniyor. Kimlerin ifade vereceği henüz açıklanmadı.

Smalville dizisinin yıldızı Allison Mack ve Seagram içki şirketinin varisi Clare Bronfman, Raniere'ye yardım etme suçlamalarını daha önce kabul etmişlerdi.

Raniere ise seks ticareti, çocuk pornosu ve diğer konularda suçsuz olduğunu savunuyor. Suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

Jüri üyeleri 6 hafta sürmesi beklenen duruşmalarda, rahatsız edici ifadeler dinleyecekleri ve kanıtlar görecekleri yönünde uyarıldı.

Savcıların Raniere'nin bilgisayarında ele geçirilen ve kurbanlarından biri olduğu iddia edilen 15 yaşındaki bir kız çocuğunun uygunsuz fotoğraflarını da kanıt olarak sunacakları belirtiliyor.

Mack ve Bronfman'ın da aralarında bulunduğu 5 kadın, geçtiğimiz aylarda suçlamaları kabul etmiş ve "seks tarikatıyla" ilgili yargıç karşısına çıkacak tek olarak Raniere kalmıştı.

Allison Mack, gözyaşları içinde verdiği ifadede 2 kadına kendisi ve diğer Nxivm üyeleriyle cinsel ilişkiye girmeleri için şantaj yaptığını itiraf etmişti.

Grubun başlıca mali destekçisi olan Bronfman da geçen ay suçlamaları kabul etmişti.

Ranieri, Bronfman ile Meksika'ya kaçtıktan sonra Mart 2018'de gözaltına alınmıştı.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSEKSTARİKATI  YARGI  DAVA