UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HASTA OLMADIĞI HALDE KANSER TEDAVİSİ UYGULADILAR!

Sakarya'da kanser teşhisi konulan iki çocuk annesi Serpil Bağa, kanser tedavisi sırasında ikiz bebeklerini kaybetti. Yapılan onca kontrol, muayene ve tahlile rağmen hamile olduğu anlaşılamayan kadın yargıya başvurdu.

HASTA OLMADIĞI HALDE KANSER TEDAVİSİ UYGULADILAR!

Geçtiğimiz yıl Ferizli ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi 35 yaşındaki Serpil Bağa, kanama ve ağrı şikayeti ile Sakarya Kadın Doğumevi’ne başvurdu.

Burada yapılan kontrollerde genç kadının yumurtalıklarından birinde tümör bulunduğu ve tümörün yumurtalıkla birlikte alınması gerektiği söylenerek, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirildi.

Genç kadın, 11 Haziran 2018 tarihinde SAÜEH Merkez Kampüsü’nde yumurtalık ameliyatı oldu.

Alınan parça patolojiye gönderildi.

Gelen sonuca göre genç kadının ameliyatının başarılı geçtiği ve takip edileceği belirtilerek, SAÜEAH Korucuk'taki Tıbbi Onkoloji Bölümüne sevk edildi.

Burada takip ve kontrollerine başlanan genç kadına 3 buçuk ay boyunca kan tahlili, tomografi, ultrason ve genetik tahlilleri yapıldı.

Eylül ayında ise genç kadında hamilelik ya da rahim kanserlerinde yüksek çıkan kandaki Beta HCG hormonu yüksek çıktı.

Bunun üzerine genç kadının doktoru Beta HCG hormonunu hamilelik olarak değerlendirmeyerek ve bu yönde herhangi bir kontrol yapmayıp, bu ani yükselişin kanserli bir hücreden kaynaklandığını belirterek kemoterapi uygulanmasına karar verdi.

Serpil Bağa 19 Eylül 2018 tarihinden itibaren 1 yıl olmak kaydıyla kemoterapi tedavisine alındı. Aralık ayı sonuna kadar kemoterapi tedavisi gören ve kanser ilaçları kullanan Bağa, kendisinde tedavinin hiçbir yan etkisinin olmadığını, hatta göğsünden süt geldiğini söylemesine rağmen onkoloji servisi doktorları bunun normal olduğunu ve kanser ilaçlarının hormonlarda dalgalanmaya sebep olabileceğini söyleyerek, endişelenecek bir durum olmadığını ifade ettiler.

Doktorlar, son olarak alınan PET raporunda ise rahminde 12 ile 19 santimetre büyüklüğünde tümör bulunduğu ve tüm rahmi kapladığını belirtilerek, acilen ikinci bir ameliyata alınması gerektiğini söylediler.

Bu ameliyatı yapabilecek bir doktordan randevu alan Bağa, kontrolden birkaç gün önce rahatsızlanarak kanama geçirdi ve ikiz bebek düşürdü.

Yaşanan bu skandal olay sonrasında büyük bir acı ve şok yaşayan aile, konuyu yargıya taşıdı.

Hamile olduğunu anlamayan ve ikiz bebeklerinin ölümüne neden olan sorumlular hakkında şikayette bulunan Serpil Bağa, doktorların kendisine hamile kalmaması ile ilgili herhangi bir uyarıda bulunmadığını söyledi. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkanser  hata