UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE AZRA BEBEK İÇİN SEFERBER!

Lösemi hastası 11 aylık Zeynep Azra için binlerce kişi gönüllü kök hücre bağışçısı oldu. Aile, “Biz bir meşale yaktık, inşallah bu meşale tüm lösemili çocuklarımıza ışık olur” dedi.

TÜRKİYE AZRA  BEBEK İÇİN  SEFERBER!

Ankara Gazi Üniversitesi Çocuk Onkolojisi bölümünde lösemi tedavisi gören 11 aylık Zeynep Azra Turan için Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde binlerce kişi kan bağışında bulundu. Ankara'da yaşayan Nebahat ve Emre Turan çiftinin ilk çocukları olan Zeynep Azra Turan, 9 aylık iken lösemiye yakalandı. Doktorlar uygun ilik bulunursa iyileşeceğini belirtmesi üzerine ailesi sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattı.

Sabah’ın haberine göre; Özel bir şirketle muhasebeci olarak çalışan baba Emre Turan, "Kızımın rahatsızlığı nedeniyle gerekli izinler alıp "Minik Azra'ya Sizlerde Umut Olun" ismi ile sosyal medya aracılığı Kızılay Kan Merkezi ile birlikte donör bağışı kampanyası başlattık. Kampanya çığ gibi büyüdü. Kızım için tüm Türkiye seferber oldu. Biz bir meşale yaktık.

İnşallah bu meşale tüm lösemili çocuklarımıza ışık olur" dedi. İlk kampanyanın nisan başında İzmir'de gerçekleştirildiğini belirten baba Turan, "İlk kampanyamızı duyarlı birkaç arkadaşımız ve Kızılay Kan merkezlerinin destekleriyle İzmir merkezinde daha sonra sırası ile Urla, Seferihisar ilçelerinde devam ettik. Ayrıca memleketim Kastamonu'nun Cide ilçesi ve eşimin memleketi Bartın'da da bu kampanyalar devam etti.

DİĞER ÇOCUKLARA UMUT

Ayrıca Kızılay tarafından organize edilen kan bağış kampanyalarında bize destek olmak için bir çok vatandaşlarımız destek verdiler. Herkesten Allah razı olsun. Her yıl 3 bine yakın çocuğumuz bu hastalığa yakalanıyor. Yapılan bu bağışlar sadece benim kızıma değil diğer çocuklarımıza da umut olacak. Onun için sağlıklı herkesin kan bağışında bulunmasını rica ediyorum. Tüm çocuklarımız kurtulsun, benim gibi bu hastalıkla mücadele eden ailelere de acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERazra bebek  lösemi