UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İÇİNDE KALDI, NEREDEYSE ÖLÜYORDU!

ABD'de yaşayan Amanda Stanley içinde kalan tampon parçası yüzünden ölümden döndü.

İÇİNDE KALDI, NEREDEYSE ÖLÜYORDU!

Fotoğrafçılık işiyle uğraşan Amanda Stanley, içinde kalan tampon yüzünden toksik şok sendromu yaşadı. Ölümle burun buruna kalan talihsiz kadın regl döneminden sonra grip, yüksek ateş benzeri şikayetler yaşayınca basit bir soğuk algınlığı yaşadığını düşündü ancak tuvalete gittiğinde olayın bambaşka bir nedenden kaynaklandığını anladı.

Tuvalet kağıdına baktığında gazlı bez parçasını gören Amanda, 'Soğuk algınlığı yaşadığımı düşünüyordum. Fakat tuvalete gittiğimde içimden gazlı bez çıktığını gördüm ve bunun bir tampon olduğunu anladım. Hemen çantamdaki temiz bir tampona baktım ve pamuğu bir arada tutan bir astar olduğunu fark ettim. 40 derece ateşim vardı hemen jinekoloğumu aradım ve acil olarak gelmemi istedi. Korkmaya başlamıştım. Tampon içimde ne kadar süredir böyle bilmiyorum ama eğer bunu 24 saat sonra keşfetseydim şimdi yaşamıyor olacaktım. Hastaneye zamanında geldiğim için, durumumun doğru şekilde teşhis edilmesi ve tedavi olabildiğim için çok şanslıyım' diye konuşuyor.

Bu benim başıma gelmez diye düşündüm diyen Amanda, konuşmasını şöyle sürdürüyor: 'Toksik şoku bilmiyordum. Kutunun üzerinde yazılanları okumuştum ama bunun beni asla etkilemeyeceğini düşünmüştüm. Tamponları her zaman çok özenli ve zamanında kullanırım. İçimde parça kalacağını hiç düşünmemiştim. Şimdi diğer insanlarında semptomları bilmesini istiyorum, çünkü tedavi ne kadar erken olursa o kadar iyidir. Hayatımı bir daha asla riske sokmak istemem o yüzden asla tampon kullanmam.'

Toksik şok sendromu nadir fakat hayatı tehdit eden bir durumdur.

Bakteriler tarafından vücuda girerek ve zararlı toksinleri serbest bırakarak tetiklenir.

Durum genellikle genç kadınlarda tampon kullanımıyla bağlantılıdır, ancak herhangi bir yaştaki herkesi etkileyebilir.

Toksik şok, hızlı ve doğru bir şekilde tedavi edilmezse ölümcül olabilir.

Semptomlar şunları içerir: baş ağrısı, 39C veya üzeri ateş, grip benzeri semptomlar, titreme, kas ağrıları, boğaz ağrısı, ishal ciltte döküntü, baş dönmesi, bayılma, kafa karışıklığı ve öksürük.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtampon  hastalık  adet