UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BU ARAŞTIRMA ZENGİN ERKEKLERİ ÇOK KIZDIRACAK!

The Washington Post gazetesinin “Zengin erkeklerin çoğunlukla konuştukları şey hakkında hiçbir fikirleri yok” isimli yazısı okuyuculardan tarafından büyük tepki gördü. Fakat bu makalenin altında gerçek bir araştırma olduğunu duyan zengin erkekler, daha da sinirlendiler.

BU ARAŞTIRMA ZENGİN ERKEKLERİ ÇOK KIZDIRACAK!

The Washington Post’ta Christopher Ingraham imzasıyla yayımlanan “Zengin erkeklerin çoğunlukla konuştukları şey hakkında hiçbir fikirleri yok” başlıklı haberde, Londra Üniversitesi’nden John Jerram ve Nikki Shure ile Avustralya Katolik Üniversitesi’nden Phil Parker’ın gerçekleştirdikleri araştırma incelendi. Araştırmaya katılanlardan, 16 farklı matematik konusu hakkındaki bilgi düzeylerini ‘hiç duymadım’dan ‘çok iyi bilirim, konuya çok hakimim’ arasındaki bir yelpazede değerlendirmeleri istendi. Bu matematik konularından 3 tanesi tamamen uydurmaydı ve araştırmaya katılıp da bu konular hakkında bilgi sahibi olduklarını söyleyenler ‘palavracı’ olarak kategorilendirildi.

Erkekler, “abartma sanatı”nda kadınlardan daha usta ve bu ustalık, zengin erkekler arasında orta sınıf ya da fakir hemcinslerine göre daha gelişkin.

Kuzey Amerikalılar, anadil olarak İngilizce konuşulan diğer ülkelerdekilere göre bilgilerini abartmaya daha meyilli ve eğer bu konuda bir ‘dünya şampiyona’ seçilirse bu ülke Kanada olur.

Veriler aynı zamanda, ABD’den İrlanda’ya 9 farklı ülkede oğlan çocuklarının kızlara göre ‘uzmanmış gibi yapma’ konusunda daha ‘uzman’ olduğunu ortaya koydu.

Aynı zamanda, palavracılık konusunda kişilerin sınıfsal arka planlarının da büyük bir etkisi olduğu tespit edildi. Araştırmanın sonuçlarına göre, daha zengin evlerden gelen kişiler, daha fakir olanlara göre kendilerini abartmaya daha meyilli.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERzengin