UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EKİP OTOSUNDA TECAVÜZÜN CEZASI BELLİ OLDU!

İstanbul Fatih'te taksiden indirdiği I.K.’yı ekip aracında 4 saat alıkoyup tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılanan polis memuru Şeref Şık'ın cezası belli oldu.

EKİP OTOSUNDA  TECAVÜZÜN  CEZASI BELLİ  OLDU!

Fatih’te 15 Ekim 2018’de kontrol amaçlı durdurdukları taksiden indirdikleri I.K. isimli kadına tecavüz edilmesiyle ilgili davada polis memuru Şeref Şık ile tutuksuz sanıklar İsmail K., Enes S., Yaşar S. ve Ahmet B. önceki gün İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Son sözü sorulan sanık Şeref Şık, “Böyle bir olay olduğundan dolayı pişmanım” dedi. Diğer sanık polis memurları da suçsuz olduklarını belirterek beraatlarını istediler.

Olaydan sonra sınır dışı edildiği için duruşmalara katılamayan Özbekistanlı I. K. ise avukatlarına attığı mesajda, “İnsanlar polise güvenirler. Yardıma ihtiyacı olduğu zaman polise giderler. Yaşadıklarımdan sonra polise olan inancımı değil tüm insanlara olan inancımı yitirdim” dedi.

Polis memuru Şık’ı toplam 29 yıl hapisle cezasına çarptıran mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulayarak cezasını 24 yıl 2 aya indirdi. Ahmet B., Enes S. ve Yaşar S. ise “Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İsmail K. ise beraat etti. Karara muhalefet şerhi koyan hâkim Kudret Karslı ise “Fiil işleyenlere ceza verilmemesi bu tür eylemlerin önlenmesini sağlayacak caydırıcılığı azaltmakta, vatandaşların güvenliğiyle sorumlu olan polis memurları tarafından işlendiği değerlendirildiğinde yükümlülüğün yerine getirilmemesi sonucunu doğurmaktadır.

Ceza verilirken duruşmadaki tutumları da göz önünde bulundurulduğunda pişman olduklarına yönelik bir kanaat de oluşmadığından indirim yapılamadan ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması maddesinin uygulanmaması gerektiği görüşümle çoğunluğun kararına muhalefet şerhimdir” dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfatih  polis  polis tecavüz  istanbul