UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE’NİN İLKİ TANITILDI!

Türkiye'nin kara sistemleri üreticisi Otokar, savunma sanayindeki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep IIe'yi, Sakarya'daki fabrikasında düzenlenen basın toplantısında tanıttı.

TÜRKİYE’NİN İLKİ TANITILDI!

Savunma sanayinde 30 binden fazla araç Türkiye'nin yanı sıra beş kıtada 30'dan fazla dost ve müttefik ülkenin silahlı kuvvetleri ile güvenlik güçlerine hizmet veren Otokar, Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep IIe'yi tanıttı. Otokar'ın Sakarya'daki fabrikasında düzenlenen basın toplantısı Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ev sahipliğinde gerçekleşti.

Gelişen teknoloji ile zırhlı araç donanımlarında son teknolojinin kullanıldığı vurgulanan tanıtımda Akrep IIe’nin tamamen elektrikli olduğu ve ilerleyen zamanlarda dizel modelinin de üretileceği belirtildi.

Otokar'ın savunma sanayinde evrensel bir marka olma hedefine cesur adımlarla ilerlediğini kaydeden Genel Müdür Serdar Görgüç, "Kara sistemleri alanında sektöre öncülük eden ve birçok ilki kazandıran Otokar, savunma sanayindeki iddiasını yeni nesil zırhlı Akrep IIe ile farklı bir boyuta taşıyor. İlk versiyonu Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı olan Akrep IIe, bize elektrikli araç teknolojisinin askeri araçlara uygulanmasına yönelik bilgi ve tecrübe kazandırırken, Türkiye’nin askeri tip elektrikli, hibrit ve otonom araçlar konusunda ilk adımları olacak" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERteknoloji  savunma