UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KAĞITHANE’DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ!

Son dakika! Kâğıthane’de 2 yıl önce temel kazısı yapılan inşaat alanının destek duvarı çöktü. Duvarla birlikte yolun bir bölümü de çökerken, iki otomobil inşaat alanına düştü.

KAĞITHANE’DE İSTİNAT  DUVARI ÇÖKTÜ!

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde inşaat alanındaki hafriyat çalışması sırasında; yaklaşık yarım saat önce istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Evin önünde bulunan iki otomobil toprak altında kaldı. Dört katlı bir bina boşaltılmış durumda. Bölgeye zabıta ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bazı ev sahiplerinin binada bulunan değerli eşyaları almak için içeri girdiği öğrenildi.

Binalardan biri büyük bir gürültüyle çökmesi ise saniye saniye kaydedildi. 

İşte çökme anı;


VALİDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Kağıthane'de çöken binanın çevresindeki 10 binanın tahliye edildiğini açıkladı,

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Kağıthane İlçemiz Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak 22 numaralı adreste bulunan bina, bitişik parseldeki istinat duvarının çökmesi nedeniyle bugün saat 14.15'te yıkılmıştır. Sabah saatlerinde bina sakinleri tahliye edilmiş ve çevre emniyeti sağlanmış olup, olayda yaralı veya can kaybımız yoktur. Yıkılan bina çevresinde ve risk altındaki 10 binanın sakinleri tahliye edilmiş, ilgili kurumlarımızca olay yerinde gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır.” 

“KONTROLLÜ YIKIM GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, çöken bina ile ilgili açıklama yaptı.

Öztekin, “Yıkılan bina 4 katlı bir binaydı. Kontrollü yıkım gerçekleştirilecek. Bugünden itibaren yıkıma başlıyoruz. Diğer binaları da tedbirden takip ediyoruz. Yıkılması gereken binalar var ise yıkacağız. Mağdur olan vatandaşlarımızla bu akşam saat 19.00’da buluşacağız. Öte yandan mağdur vatandaşlarımızın konaklamaları için de Kağıthane çevresindeki otellerde ve misafirhanelerde konaklatmak için girişimlere de başladık. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Tekrardan milletimize geçmiş olsun” dedi.

“TOKİ İLE GÖRÜŞTÜK”

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Tedbir 21 binayı boşalttık. TOKİ ile görüştük. Hızlı bir şekilde bölgeyi dönüştüreceğiz" diye ekledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkağıthane