UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HIRSIZI EVLERİNE BUYUR ETTİLER!

Adana Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık vakalarına karşı vatandaşların dikkatini çekmek için apartman zillerini tek tek çalarak "hırsız", bazen "tüpçü", bazen de "pizzacı" rolü yaptı.

HIRSIZI EVLERİNE BUYUR ETTİLER!

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın talimatıyla hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların dikkatini çekebilmek için yeni bir proje daha hayata geçirdi. Bir süre önce özellikle 100. Yıl Mahallesinde ve Adana genelinde 4 bin 400 ev gezilerek zillere basılıp ikaz edilen vatandaşlar bu kez daha farklı bir şekilde uyarıldı.

100. Yıl Mahallesi'nde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli 50 polis 1 günde yaklaşık 5 bin ev gezerek zilleri çalıp vatandaşları hırsızlara karşı tek tek uyardı. Polisler uyarı yapmadan önce ekip başı tarafından polislere evlerde yapmaları gerekenleri anlatıldı. Konuşmanın ardından polisler ikili gruplar halinde mahalleye dağılıp zilleri çalmaya başladı.

Daha önce zili çalan polis kapının açılıp açılmadığına bakarken bu kez polis zili çaldıktan sonra "hırsız", "tüpçü" ve "pizzacı" numarası yaptı. İlk etapta zil uygulaması sonucu 5 bin kişiden 3 bin 500'ü zili çalan kişinin "Ben hırsız kapıyı açar mısınız", "ben tüpçü" ve "ben pizzacı kapıyı açar mısınız" demesine rağmen kapıyı açtı. 

Polis vatandaşı apartmanda çalan her zili açmaması konusunda uyarırken ilginç bir de yöntem belirlerdi. Vatandaşı hırsız tehlikesine karşı uyarmak için hırsız kimliğine büründü. Polis zili çalarak megafondan gelen "kim o?" sesine "ben hırsız kapıyı açar mısınız?" yanıtı verdi. Apartman sakinlerinin çoğu bu karşıdaki kişinin kendisini hırsız olarak belirtmesine rağmen kapıyı açması dikkat çekti. Bazı vatandaşlar ise şaşkınlıkla "hırsız kim ya" ya da "ben hırsıza kapı açmam" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine polis vatandaşı duyarlılığından dolayı tebrik etti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhırsız  polis