UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOSYETEDE HACKER KÂBUSU!

Hesapları çalındı arkadaşlarından para istendi! Hacker’lar, iş kadını Selda Cerrahoğlu’na ait sosyal medya hesaplarını ele geçirip arkadaşlarından para talep etti. Cerrahoğlu soluğu savcılıkta aldı.

SOSYETEDE HACKER KÂBUSU!

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden iş kadını Selda Cerrahoğlu'nun sosyal medya hesapları hack'lendi. Hacker'lar, takipçilerden para talep eden mesajlar gönderince arkadaşları hemen Cerrahoğlu'na durumu bildirdi.

Sabah’ın haberine göre; Olay sonrası iş kadını, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Cerrahoğlu, faillerin bir an önce bulunarak cezalandırılmasını talep etti.

KARTLARINI İPTAL ETTİ

Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikâyet dilekçesinde, Cerrahoğlu'nun kendisinin kullandığı Facebook ve Instagram hesaplarından takipçilerine mesajlar gönderildiği belirtildi. Bu mesajlarda takipçilerinden para istendiği kaydedildi.

Cerrahoğlu'na ulaşan mesaj ekran görüntülerinin incelenmesi üzerine, üçüncü kişilerce kendi adına sosyal medyada takipçilerine mesajlar atıldığını ve bu mesajların inandırıcı olması açısından da kendisine ait pasaportun resminin iliştirildiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Şikâyet dilekçesinde, Cerrahoğlu'nun mail adresinin de çalınmış ve izinsiz şekilde kullanılmış olduğunun fark edildiği belirtildi. Cerrahoğlu'nun banka kartlarını da iptal ettirdiği ifade edildi.

'PSİKOLOJİM BOZULDU İTİBARIM ZEDELENDİ'

Selda Cerrahoğlu, olayın itibarını zedelediğini ve psikolojisini bozduğunu belirtti. Cerrahoğlu, dilekçesinde Türkiye'nin önde gelen deniz ticareti şirketlerinden birinin üyelerinden olduğunu ve şirketin mühim bilgilerinin de hacker'lar tarafından ele geçirilebileceğini söyledi. Ünlü iş kadını, siber suçun faillerinin tespit edilip cezalandırılmasını istedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhackler  selda cerrahoğlu