UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN YENİ TATİL PLANI!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tatiller konusunda yapacağı değişiklikler de yeni fikirler yer alıyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN YENİ TATİL PLANI!

3 aylık yaz tatili değişebilir. Tatil kısalmayacak ama bölgelere göre bölünecek. Üzerinde durulan çalışmada mevcut durumda olduğu gibi blok 3 ay tatil yerine bu tatilin yıl içinde bölünmesi yer alıyor.

Çalışma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ile de görüştü. Hatta turizm sezonu eylül ve ekim aylarını da içine aldığı için turizm otelcilik öğrencilerinin kasım ayında okula başlamaları ve daha çok eğitimlerin pratiğe yönelik olması planlanıyor.

İllere göre eğitim takviminin hazırlanmasının nedenlerinden biri de tarım bölgelerinde eğitimde yaşanan sorunlar oldu. Çünkü tarım işçilerinde ailelerine yardım eden çocuklar okula devam sorunu yaşıyor. Örneğin en erken hasat, Çukurova'da mayıs ayında başlıyor. Yani okulların açık olduğu dönemde. İşte bu sebepten dolayı öğrencilerin eğitimi aksattığı dikkat çekti. Hazırlanan eğitim planlamasında tarım tarihleri de dikkate alınacak.

Yapılacak düzenleme de bölgelerin mevsim şartları da göz önünde bulundurulacak. Örneğin doğuda kışın yaşanan olumsuzluklardan kaynaklı okula erişimin zor olması da eğitim tarih planlamasında kriterlerden biri olacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeb  tatil