UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ALMAN GENÇ İÇKİDEKİ İLACI TESPİT EDEN BİLEKLİK ÜRETTİ!

Alman genç, bir yakınının cinsel saldırıya uğramasından etkilenerek, içkide ilaç olup olmadığını tespit eden bir bileklik üretti.

ALMAN GENÇ İÇKİDEKİ İLACI TESPİT EDEN BİLEKLİK ÜRETTİ!

Alman genç, içkiye ilaç atılıp atılmadığını ölçen bileklik üretti. Almanya’da endüstri mühendisliği eğitimi gören 25 yaşındaki Kim Eisenmann’ın ürettiği bileklik, içkide ilaç olup olmadığını tespit ediyor.

BİR YAKINI İÇKİYE KONULAN İLAÇLA TECAVÜZE UĞRADI

Eisenmann, bir yakınının içkiye konulan ilaç vasıtasıyla cinsel istismara uğramasından sonra içkideki ilacı tespit edecek bir sistem geliştirdi. Bu sistemi bileklikte kullanan genç, bilekliğe Xantus Drinkcheck adı verdi.

ALMAN GENÇ SALDIRILARI ÖNLEMEK ÜZERE BİLEKLİK TASARLADI

Eisenmann’in bir tanıdığı, festival sırasında tecavüze uğrayarak yaralı ve çıplak halde parka terk edildi. Kadının içkisine ilaç konularak uyutulduğunu öğrenen adam, bu konuda harekete geçerek bileklik üretimine başladı.

İÇECEKTEN BİRKAÇ DAMLA DAMLATMAK GEREKİYOR

Alman genç, ülkesinde çok sık yaşanan bu vakaları önlemek için, ürettiği bilekliği pek çok kadına ücretsiz olarak dağıttığını belirtti. Cihazın kullanımı için öncelikle içeceğin karıştırılması, ardından içecekten birkaç damlanın bilekliğin üzerine sürülmesi gerekiyor. Bu aşamada 2 dakika beklemek yeterli oluyor. Bilekliğin üzerindeki test kısmı mavi olursa içecekte ilaç olduğu anlamına geliyor.

KADINLARIN GÜVENDE OLMASINI SAĞLIYOR

Alman genç, bilekliği kullanan genç kadınlardan olumlu dönüşler aldığını, kadınların bu sayede özgüven kazandıklarını aktardı. Bir arkadaşının, bu bileklik sayesinde kendisine kötü niyetle yaklaşan bir şahsı uzaklaştırdığını anlattı.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERalmangenc  bileklik  üretti  kadın