UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİNİK ÇOCUK AMELİYATA GİRDİ, HAYATI KARARDI!

Gaziantep'te bademcik ameliyatı sonrası görme yetisinin tamamını, vücut fonksiyonlarının ise yüzde 94'ünü kaybeden 4 yaşındaki Hüseyin Beyaz, yaklaşık 10 aydır sadece çalan kapı ziline gülümseyerek tepki veriyor.

MİNİK ÇOCUK AMELİYATA GİRDİ, HAYATI KARARDI!

Ömer ve Kübra Beyaz çifti, geçen yıl mayıs ayında çocukları Hüseyin'in bademcik rahatsızlığı nedeniyle kent merkezindeki özel bir hastaneye başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu bademciklerinin alınmasına karar verilen Hüseyin, ameliyatın ardından taburcu edildi.

İddiaya göre, ameliyattan iki gün sonra ailesi tarafından yüksek ateş, kusma, mide bulantısı şikayetleriyle yeniden hastaneye götürülen Hüseyin, serum ve ağrı kesici verilerek eve gönderildi.

Beyaz ailesi, Hüseyin'in sürekli öksürmesi üzerine ertesi gün yeniden hastaneye başvurdu. Hastanede tedavi altına alınan Beyaz'ın gece kalbi durdu. Ameliyathanede kalp masajıyla hayata döndürülen çocuğun beyin fonksiyonları zarar gördü.

Baba Beyaz, çocuğunun hastanede kalbinin durduğunu dile getirerek, "Ameliyathanede doktor kalp masajı yaparken hemşireye 'çocuğun kan grubu ne' diye sordu. Hemşire de kan grubunun yazmadığını söyledi. Aynı ameliyathanede 1 yıl önce geniz eti ameliyatı olmuştuk. Sonrasında bademcik ameliyatı olduk, her iki ameliyatta da oğlumun kan grubuna bakılmamış. Oğlumun kan grubu tahlili yapılmış olsaydı hızlı bir şekilde müdahale edilip belki oğlum bugün bu halde olmayacaktı" diye konuştu.

"OĞLUMDAN KÜÇÜK BİR GÜLÜMSEME KALDI"

Beyaz, "Bundan sonra bize Gaziantep'i de verseler oğlumu eski haline tekrar döndüremeyeceğiz. Oğlumdan bize geriye kalan kapı çaldığında küçük bir gülümseme. Ne yazık ki eskiye dönük hiçbir şey göremiyoruz" dedi.

"GEREKLİ SUÇ DUYURUSUNU YAPTIK"

Ailenin avukatı Ayşe Öztekin ise yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ve herkesi derinden etkilediğini kaydetti. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusuna hazırlanırken duygusal olarak çok zorlandığını ifade eden Öztekin, "Gerekli suç duyurusunu yaptık. Hukuki süreci başlatmış olabiliriz ama anne ve babanın acılarını dindirmeyecek. Bademcik ameliyatı öncesinde gerekli bilgilendirme yapılsaydı aile ameliyatın yapılmasını istemezdi" dedi.

"MÜDAHALELER USULÜNE UYGUN ŞEKİLDE YAPILMIŞTIR"

Hüseyin Beyaz'ın ameliyat edildiği özel hastaneden yapılan yazılı açıklamada ise hastanın yaşadığı olayın bilindiği aktarılarak, "Cerrahi işlem ve taburcu olduktan bir hafta sonra yaşanan süreç, komplikasyon olarak tanımladığımız bir süreç olup maalesef önlemez bir durumdur. Oluşan komplikasyonun sağaltımı ile ilgili gerekli tüm müdahaleler usulüne uygun şekilde yapılmıştır. Hastane yönetimi olarak yaşanan bu durumdan dolayı ailenin üzüntüsünü en derinden hissettiğimizi belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERameliyat  cocuk