UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AVUÇ İÇİNDEN UYGULANAN ANJİYOYLA TIKALI DAMARI AÇILDI

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile başvuran Hacıgül Karataş'a (73), avuç içinden girilerek anjiyo uygulanıp, damarına stent takıldı.

AVUÇ İÇİNDEN UYGULANAN ANJİYOYLA TIKALI DAMARI AÇILDI

Şiddetli göğüs ağrısı şikayeti ile Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne giden Hacıgül Karataş, Uzm. Dr. Onur Taşar tarafından muayene edildi, Karataş'a anjiyo uygulanmasına karar verildi ancak 1 ay önce kasıktan 2 kez anjiyo olduğu için aynı yerden girilmesi sağlık açısından riskli görüldü. 

Dr. Taşar, Karataş'ın avuç içlerinden girilerek anjiyo yapılmasına karar verdi. Tıkalı damarı açıldıktan sonra damarına stent takılan Karataş, bir gün sonra taburcu edildi.

Uzm. Dr. Onur Taşar, Türkiye'de standart olarak kasık, kol, el bileği, el üstü gibi bölgelerdeki atar damarlardan girilerek kalp anjiyosu ve damar açma işlemlerinin yapıldığını belirterek, "Ancak bazı durumlarda bu bölgelerdeki atar damarlar anjiyo için uygun olmayabiliyor. Bu tür durumlarda alternatif bir giriş yeri olan ulnar arter distal bölgesi dediğimiz yeni bir giriş yolu kullanmak mümkün. Şu an dünyada çok az merkezde yapılan ve daha önce ülkemizde yapılmamış olduğunu teyit ettiğimiz bu yolu biz de hastamızda kullandık. Son 1 ayda kasıktan 2 kez anjiyo olduğu için bu yolu tercih ettik. Ve başarılı olduk" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERANJİYO  DAMARTIKANIKLIĞI