UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“KIRMIZI ATKI” TAKTIĞI İÇİN GÖZALTINA ALINDI!

Çin'in Güneybatısında bulunan Sichuan bölgesinde yaşayan bir kadın, internette paylaştığı videolarında 'Çin'in devrimci geleneğini yansıtan' ve Çin Komünist Partisi'nin 'Genç Öncüler' örgütünün sembolü olan kırmızı atkı taktığı için gözaltına alındı. Kadının, 'Devrim şehitlerinin hatırasını kirlettiği' belirtildi.

“KIRMIZI ATKI” TAKTIĞI İÇİN GÖZALTINA ALINDI!

Çin Sichuan'daki Zigong polisi tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaya göre, Tang ismindeki bir kadının geçen ay gözaltına alınarak para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Gerekçe olarak ise, Tang'ın internet üzerinden balık tutarken paylaştığı bir videoda kırmızı atkı takması gösterildi.

Çin'in partiye bağlı 'Genç Öncüler' örgütünün de sembolü olan kırmızı atkı, Çin'in devrimci geleneğini ve 'devrimci şehitlerin kanını' temsil ediyor.

“ÜLKE SEVGİSİNİ CİDDİ ŞEKİLDE KİRLETTİ”

Açıklamada, "Tang'ın davranışları, Genç Öncülerin şanını, vatansever kahramanlar ile şehitleri ve kırmızı atkıyla sembolize edilen ülke sevgisini ciddi şekilde kirletti" ifadeleri kullanıldı.

Tang'ın ayrıca videolarda 'daha fazla takipçi çekebilmek için' kırmızı atkı taktığı belirtildi.

Videolarını Çin'in en çok kullanılan paylaşım sitelerinden olan Kuaishou'da 'Yi Bin Ying Ying' ismiyle paylaşan Tang'ın çok sayıda takipçisi olduğu ve videolarının çok sayıda kişi tarafından görüntülenme aldığı belirtildi.

Genç kadının kırmızı atkıyla paylaştığı görüntüleri de 3 milyondan fazla izlendi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKIRMIZI ATKI  ÇİN  GÖZALTI