UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında seçimlerde alınan sonuçlar ve yapılan itirazlar hakkında açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Öncelikle şunu çok açık net ifade etmemiz lazım. Seçim süreci bitmiştir. Şimdi olayın mahkeme süreci var. Bu sürecin de 3 basamağı var. 1 ilçe seçim kurulları var, 2 il seçim kurulları var bir de YSK var.

YSK bu mahkeme sürecinin adeta patronudur. Nihai karar oradan çıkacaktır. Bazen bakıyorum sağ olsun ağzı olan konuşuyor. Çünkü yaşamamışlar. Örneğin; ben damdan düşerek geldim. İstanbul'da tercihli oy ile seçim yapıldığı zaman İstanbul'un il seçim kurumlarından milletvekili seçildim. YSK bu hakkımı elden aldı. Daha sonra İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı oldum.

İtiraz süresi devam ediyor. İl seçim kurumlarına itirazlar yapılıyor. Oradan da itiraz sonucu alınır alınmaz... Bakıyorsunuz bazı yerlerde onlarca yüzlerce arkadaşlarımızı bazı yerlerde çalıştırıyoruz. Ha ilde de alınan neticeler örtüşmüyorsa bizim gideceğimiz yer YSK'dır. Bu bir hakkın gasbı değildir. Size gönül veren seçmenlerin gönlünü huzurlu hale getirmek için partim çalışmasını sürdürecektir. Farklı illerde yapılanlar da budur.

Biz Türkiye genelinde 30 büyükşehirin 15 tanesini biz aldık. MHP bir tanesini aldı. 14 tanesini de onlar aldı. Cumhur ittifakı olarak bizim aldığımız oy son gelişmelerle yüzde 53.3'tür.

Karşımızdaki dörtlü mekanizmanın oy noktasındaki durumu yüzde 47 bile değil. Benim önce milletimin de bilmesi lazım. Amerika'da bir değil iki değil, atılmış pek çok adımlar var. Şu anda Türkiye'nin iç işlerine karışmak gibi bir yola giriyor. Herkese haddini bilecek. Yüzde 83'e varan bir katılım var. Türkiye bir demokrasi dersi vermiştir. İllerde ise 51 ilin 24 tanesini almışız 10 tanesini MHP almış. Burada da Cumhur İttifakı fark atmıştır. Cumhur İttifakı ilçe belediyelerinin yüzde 70'ini almıştır.

Diğerleri nal topluyor. Bir kere millet cumhur ittifakına gönlünü vermiştir. 754 belediyeyi AK Parti aldı. Şu anda sayımlar devam ediyor. İstanbul'daki 39 belediyeden 25 belediyeyi Cumhur İttifakı aldı. Burada bir defa ders var. Belediye Meclisi sonuçlarına gelelim; kahir ekseriyeti AK Parti Cumhur ittifakına aittir.

40-50 tane filan diğerlerinden daha fazla meclis üyesine sahip. Ankara'da durum ise daha farklı 107 bize ait var 39 tane şu anda dörtlü mekanizmaya ait olan var.

Bu gerçeği görmeden devam ediyorlar. Bu çalışmanı yaparken bir çok alınacak kararlar menkul, gayrimenkul kararların onayı nereden geçecek? Komisyonlarda sen istediğin gibi kurabilirim diyebilir misin? Ben Belediye Başkanlığı'ndan geliyorum. Öyle kitapta yazıldığı gibi değil.

Bir Belediye Başkanı'nın sırtını dayadığı bir sayı yoksa istediği komisyonu kuramaz. Denetleme merkezi sana herhangi bir yanlışında yol vermez. İstanbul için de Ankara için de bu böyle.

Telaşa gerek yok! Orada atılması gereken adım şu: Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanıyım. Aynı zamanda AK Parti'nin genel başkanıyım. Yeni mekanizmada muhalefetin ifade ettiği şey değil. Hem partimin genel başkanlığını hem de Cumhurbaşkanlığı görevimi yürütmek zorundayım.

Şu anda bir Anıtkabir olayı yaşandı. İstanbul'da çıkıp gidiyor. Sen mazbatanı almadan, Anıtkabir'in protokol işlevi nedir bundan da haberin yok. Kılavuzları da yanlış işler yaptırdılar. Defterin nasıl yazılacağını da bilmiyor. Mazbatanı alırsın bunu rahat rahat yaparsın. Şu anda yaptığı işlem protokol usulü açısından yanlıştır.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13