UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

JAPONLARIN “TATİL” PANİĞİ!

Japonya’da yeni imparatorluk dönemini kutlamak için ilan edilen 10 günlük tatil, Japonları ‘korkuttu’. Turizm şirketleri yoğunluk nedeniyle mutlu olsa da, pek çok Japon boş vaktini nasıl değerlendireceğini bilmediğini belirtiyor. Ebeveynler ise çocuklarını nasıl oyalayacağının derdinde.

JAPONLARIN “TATİL” PANİĞİ!

Dünya genelinde en uzun çalışma saatlerine sahip ülkelerden olan Japonya’da, son yıllarda çok çalışmaya bağlı ölüm olaylarında da artış yaşanıyor.

Dünya genelinde en uzun çalışma saatlerine sahip ülkelerden olan Japonya’da, son yıllarda çok çalışmaya bağlı ölüm olaylarında da artış yaşanıyor.

KORKUYLA KARŞILADILAR

Disiplinleri ve çalışkanlıklarıyla bilinen Japonlar, yeni imparatorluk dönemini kutlamak için ilan edilen uzun tatilin ‘şokunu yaşıyor’. Pek çok çalışanın hayalini kurduğu tatil fikri, Japonlar arasında hayret ve korkuyla karşılandı. Tatil, İmparator Akihito’nun tahtı oğluna bırakacağı 30 Nisan’dan üç gün önce 27 Nisan’da başlıyor. Yeni dönem 1 Mayıs’ta başlarken, tatil de 6 Mayıs’ta sona eriyor.

TURLARDA YOĞUNLUK OLUŞTU

Pekçok Japon, tatil süresini nasıl kullanacağını bilmediğini belirtirken, tatil planı yapanlar turistik yerlerin aşırı kalabalık olabileceğinden endişeli. Bir ankete göre, Japonların yüzde 45’i tatilden memnun olmadığını söylüyor, 100 kişiden 35’i ise tatil nedeniyle mutlu hissediyor. Turizm şirketleri, özellikle Avrupa’ya yapılacak turların biletlerinin çoktan satıldığını açıklasa da herkes tatilden memnun değil.

EBEVEYNLER MUTSUZ

Günlük ya da saat başına ücret karşılığı çalışan Japonlar, tatil süresinde gelir kaybına uğramaktan korkuyor. Pek çok ebeveyn de, bu süre zarfında çocuklarını nasıl oyalayacaklarını sorguluyor. Sosyal medyadan dert yanan bir ebeveyn, “Hizmet sektöründe çalışan ebeveyneler için 10 günlük tatil baş ağrısı demek. Kreşler, yuvalar, her şey kapalı” ifadelerini kullanıyor.

ALTIN HAFTA

Her imparator değişikliğinde yeni bir dönemin başladığı varsayılan Japonya’da parlamento, yeni dönemi kutlamak için ‘Altın Hafta’ ilan etmişti. Barışın teşviği’ anlamına gelen ‘HVeisei’ döneminin İmparatoru Akihito, tahtı kendi isteğiyle Veliaht Prens Naruhito’ya devredecek. Yeni dönemin adı, ‘iyi-güzel, uyum-barış’ anlamlarına gelen ‘Reiwa’ olarak açıklanmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERJAPONYA  TATİL