UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ULUSLARARASI LIONS KISA FİLM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

Bu yıl onuncu kez gerçekleştirilen Uluslararası Lions Kısa Film Yarışması’nda derece alan eserler dün akşam Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen görkemli törenle açıklandı. Katılımın her yıl arttığı yarışmaya bu yıl birbirinden iddialı 220 kısa film gönderilmişti. Finalde yarışan 18 kısa film arasında ipi göğüsleyen Anıl Tokur’un yönetmenliğini yaptığı Uçurtma Peşinde oldu.

ULUSLARARASI  LIONS KISA FİLM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!

Başladığı günden itibaren katılımın her yıl katlanarak arttığı ve derece alan filmlerin dünyanın farklı köşelerinde (oskar aday adaylığı dahil) sayısız ödül ve başarılar kazandığı Uluslararası Lions Kısa Film Yarışması’da onuncu yıl görkemli bir ödül töreni dün akşam gerçekleşti. Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe, finalistlerin yanı sıra sanat dünyasının ünlü isimleri İlyas Salman, Güngör Bayrak, Fırat Tanış, Murat Evgin, Alper Türedi, Veysel Diker, gibi pek çok ünlü sima da katıldı. Gecede Melek Baykal ve Engin Çağlar onur ödülü aldılar.

Özlem Yıldız ve Emre Buga’nın başarıyla sunuculuğunu yaptığı gecenin konuk sanatçısı ise Metin Arolat oldu. Tüm gecenin olduğu gibi Arolat’ın konseri de Uçankuş televizyonundan canlı olarak yayınlandı.

118 Y Kadıköy Lions Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği yarışma, artık uluslararası alanda da büyük ilgi görüyor. Bu yıl Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gönderilen 220 eser, yönetmen ve sinema sanatçısı Berhan Şimşek’in başkanlığını yaptığı büyük jüri tarafından değerlendirildi ve Anıl Tokur’un Uçurtma Peşinde filmi birinci oldu. Finalde yarışan 18 kısa kısa film arasında ödüller şöyle dağıtıldı:

BİRİNCİLİK ve EN İYİ YÖNETMEN ÖDÜLÜ: Anıl Tokur’un Uçurtma Peşinde filmi,

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: Tahsin Özmen’in PANTOR filmi,

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: Murat Çetinkaya’nın çektiği SONSUZ filmi,

MANSİYON: Salih Ortaçay’ın ÇARK filmi

EN İYİ SENARYO: Kept filmi DİLARA ŞENBİLGİN

EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Sonsuz filmi JOAO PAULO GARCİA

EN İYİ SANAT YÖNETMENİ: İMPARATORLUKTA ZOR BİR GÜN filmi Ali Şahin,

EN İYİ KURGU: Mavi Yarın filmi ile NUMAN AYAZ,

EN İYİ KADIN OYUNCU: İmparatorlukta Zor Bir Gün filmindeki sanat yönetmeni rolüyle AYRİS ALPTEKİN,

EN İYİ ERKEK OYUNCU: Her Şey Yolunda filmindeki Bayram rolü ile ARDA YEŞİLLİKÇİ

ONUNCU YIL ÖZEL ÖDÜLÜ: Ahmet Sagıt’ın YALAN SANATI filmi,

BARIŞ VE DOSTLUK ÖDÜLÜ: Ömer Evre’nin SAVAŞIN İKİ YÜZÜ filmi

FAHRETTİN KERİM GÖKAY ÖDÜLÜ: Ayşe Örgün’ün UNUTMA filmi

KOMİTE ÖZEL ÖDÜLÜ: Berk Sata- Mert Sata ikilisinin MUTAVVA filmi,

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: Yiğit Evgar’ın BALIK KRAKER filmi,

Yarışmanın büyük jürisi şu isimlerden oluşuyordu:

Jüri Başkanı BERHAN ŞİMŞEK  (yönetmen, sinema sanatçısı), TAMER LEVENT (sinema ve dizi sanatçısı), BENNU YILDIRIMLAR (tiyatro ve sinema sanatçısı), MEHMET GÜNSUR (sinema sanatçısı), ORHAN CESUR (yönetmen), Prof. Dr. SELAHATTİN YILDIZ (Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. AYŞE ÇAKIR İLHAN (Ankara Üniversitesi öğretim üyesi), Doç.Dr. FEVZİ KASAP (Yakındoğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı), ZEYNEP ÜSTÜNİPEK (Kadir Has Üniversitesi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Prg.Bşk.), UĞRAŞ GÜNEŞ (Senarist), ELİF EDES TAPAN (TV programcısı), BURAK KANBİR (görüntü yönetmeni), AYÇE ABANA (Tiyatro ve Sinema sanatçısı), ÖNDER YAYCIOĞLU (kamera arkası belgesel yönetmeni), Doç. Dr. BENGİSU BAYRAK (Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyesi), ŞEYDA DELİBAŞI (senarist), ŞEBNEM ZORLU (tiyatro sanatçısı), OZAN USLU (LEO  Yönetim çevresi), RUHİ GÖNÜLLÜ  (Genel Yönetmen Vekili ). 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERlions  kısa film  yarışma