UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ULUSLARARASI LİONS KISA FİLM YARIŞMASI’NDA FİNAL HEYECANI!

Bu yıl onuncu kez gerçekleştirilen Uluslararası Lions Kısa Film Yarışması’nda final heyecanı (3.4 2019 akşamı) Caddebostan Kültür Merkezi’nde yaşanacak. Katılımın her yıl arttığı yarışmaya bu yıl birbirinden iddialı 220 kısa film gönderildi. Finalde Berhan Şimşek’in başkanlığındaki büyük jürinin finalist olarak belirlediği 18 kısa film yarışacak. Metin Arolat’ın konseri ile renklenecek, Özlem Yıldız ve Emre Buga’nın sunacağı yarışma saat 19.30’da Uçankuş TV’den canlı olarak yayınlanacak.

ULUSLARARASI LİONS  KISA FİLM YARIŞMASI’NDA FİNAL HEYECANI!

Başladığı günden itibaren her yıl katılımın katlanarak arttığı ve derece alan filmlerin dünyanın farklı köşelerinde (Oscar aday adaylığı dâhil) sayısız ödül ve başarılar kazandığı Uluslararası Lions Kısa Film Yarışması’da 10. yılını görkemli bir ödül töreni ile tamamlanıyor.

Bu akşam Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinliğe, finalistlerin yanı sıra ülkemizin sanat alanında kendini kanıtlamış pek çok ünlü ismi de katılacak.

118 Y Kadıköy Lions Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği yarışma, artık uluslararası alanda da büyük ilgi görüyor.

Bu yıl Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gönderilen 220 eser yönetmen ve sinema sanatçısı Berhan Şimşek’in başkanlığını yaptığı büyük jüri tarafından değerlendirildi ve 18 kısa film finalde yarışmaya hak kazandı.

Büyük jüri şu isimlerden oluşuyordu:

Jüri Başkanı BERHAN ŞİMŞEK  (yönetmen, sinema sanatçısı), TAMER LEVENT (sinema ve dizi sanatçısı), BENNU YILDIRIMLAR (tiyatro ve sinema sanatçısı), MEHMET GÜNSUR (sinema sanatçısı), ORHAN CESUR (yönetmen), Prof. Dr. SELAHATTİN YILDIZ (Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. AYŞE ÇAKIR İLHAN (Ankara Üniversitesi öğretim üyesi), Doç.Dr. FEVZİ KASAP (Yakındoğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema Bölüm Başkanı), ZEYNEP ÜSTÜNİPEK (Kadir Has Üniversitesi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Prg.Bşk.), UĞRAŞ GÜNEŞ (Senarist), ELİF  EDES TAPAN (TV programcısı), BURAK KANBİR (görüntü yönetmeni), AYÇE ABANA (Tiyatro ve Sinema sanatçısı), ÖNDER YAYCIOĞLU (kamera arkası belgesel yönetmeni), Doç. Dr. BENGİSU BAYRAK (Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyesi), ŞEYDA DELİBAŞI (senarist), ŞEBNEM ZORLU (tiyatro sanatçısı), OZAN USLU (LEO  Yönetim çevresi), RUHİ GÖNÜLLÜ  (Genel Yönetmen Vekili ).

Metin Arolat’ın vereceği konserle renklenecek geceyi Özlem Yıldız ve Emre Buga sunacaklar. CKM Büyük Salonda yapılacak finalde aşağıdaki eserler yarışacak:

Her Şey Yolunda (Metehan Şereflioğlu), Çark (Salih Ortaçay), Siyah Bant (Hatice Aşkın), İkilem (Selam Emre Dağıtmaz), Sonsuz (Murat Çetinkaya), Boşluk (Elif  Eda Karagöz), Fotoğraf (Ozan Takış), Yalan Sanatı (Ahmet Sagıt), Balık Kraker (Yiğit Evgar), Mavi Yarın (Numan Ayaz), Kept (Dilara Şenbilgin), Uçurtma Peşinde (Anıl Tokur), Öteki Kimlik (Serkan Toplayıcı), İmparatorlukta Zor Bir Gün (Sezen Kayhan), Unutma (Ayşe Örgün), Mutavva (Berk Sata- Mert Sata), Yakaranlar (Zeynep Dilara Aksoy), Pantor (Tahsin Özmen).

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13