UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KÜRESEL ISINMA YÜZÜNDEN İNSAN DIŞKILARI ORTAYA ÇIKACAK!

Küresel ısınmadan dolayı Kuzey Amerika’nın en yüksek dağı Denali Ulusal Park onlarca yıllık insan dışkısının erime tehlikesiyle karşı karşıya olduğu söylendi. Ulusal Park Servisi glasyoloğu Michael Loso'ya göre insan dışkıları eridiğinde hala kötü kokacak ve kötü görünecek.

KÜRESEL ISINMA YÜZÜNDEN İNSAN DIŞKILARI ORTAYA ÇIKACAK!

USA Today'in haberine göre Alaska'da bulunan Denali, dağcıların bıraktığı yaklaşık 66 ton donmuş insan dışkısına ev sahipliği yapıyor.

Fakat iklim değişikliğiyle hızlanan süreç, donmuş insan atıklarının yazın erimeye başlayacağına işaret ediyor.

“ERİDİKLERİNDE HALA KÖTÜ KOKACAKLAR”

En derin buzul yarıklarına ya da kar çukurlarına bırakılmış dışkıların zamanla aşağı akarak tekrar yüzeye çıktığını gösteren deneyler yapan Ulusal Park Servisi glasyoloğu (buzul bilimci) Michael Loso, "Bu atıklar bırakıldıkları yerden daha farklı bir yerde ortaya çıkmayacak. Paramparça vaziyette, donmuş ve gerçekten ıslak olacaklar. Hala kötü kokacak ve kötü görünecekler" dedi.

Denali'de bırakılan insan dışkılarının yüzeye çıkması sonucunda meydana gelecek tahribatı durdurmak amacıyla park servisi 14.000 fitin altında dışkıların dağda bırakılmaması kuralını getirdi.

Öte yandan, dünyanın en yüksek dağı Everest'te zirveye ulaşamamış birçok dağcının eriyen buzlarla birlikte cesedinin ortaya çıktığı söyleniyor.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERküresel ısınma  dağlar  dışkı