UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KÜRESEL İNTERNET NÜFUSU 4.3 MİLYARI AŞTI!

Internet World Stats isimli site küresel internet nüfusunun 4.3 milyarı aştığını açıkladı. İstatistiklere bakıldığında Kuzey Avrupa ve Kuzey Amerika bölgeleri ile Asya'da Japonya ve Güney Kore'de internet kullanımının yüksek olduğu, Türkiye'nin ise internet kullanım oranı ile değil, sosyal medya kullanımı ile zirveye oynadığı gözlemleniyor.

KÜRESEL  İNTERNET NÜFUSU 4.3 MİLYARI AŞTI!

Internet World Stats sitesinin yayınladığı rakamlar dünya genelinde toplam popülasyonun sadece yüzde 56.1’nin internete bağlı olduğunu gösteriyor. İnternet kullanım oranlarını coğrafi olarak da gösteren sitede, penetrasyon ve büyüme değerleri de ziyaretçilerle paylaşılıyor.

Asya bölgesi her ne kadar toplam nüfusun yüzde 51.7’sini internet ile buluşturmuş olsa da sahip olduğu kullanıcı sayısı ile toplam kullanıcı sayısının yarısını oluşturuyor.

Asya bölgesinde internet kullanımın nüfusa oranı en yüksek olan ülkeleri ise yüzde 93.3 ile Japonya ve yüzde 92.6 ile Güney Kore.

İNTERNETTEN EN AZ FAYDALANAN, ANCAK EN ÇOK FACEBOOK HESABINA SAHİP AVRUPA ÜLKESİ TÜRKİYE

Avrupa için internet kullanım oranları beklenildiği gibi yüksek. (Kuzey Avrupa için ortalama yüzde 90’nın üzerinde)

Türkiye ise San Marino ve Vatikan gibi çok küçük ve tutucu ülkelerden sonra internet kullanımı oranı yüzde 68.4 ile en düşük ülke.

Öyle ki 82 milyona yakın ülke nüfusunun 56 milyonu aktif internet kullanıcısı. Ancak bu noktada dikkat çeken bir başka detay mevcut.

İnternet kullanım oranı en düşük Avrupa ülkelerinden biri olan Türkiye’nin 44 milyon kullanıcı ile en çok Facebook hesabına sahip olan Avrupa ülkesi olduğunu görüyoruz.

Tablonun umut veren noktası ise yüzde 7.9 gibi hızlı bir büyüme oranı ile internet erişimini tüm ülkeye yayıyor olmamız.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsosyal medya