UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÜVENLİK UZMANLARINDAN ÇOK ÖNEMLİ MOMO UYARISI!

Tehlike artıyor, tepkiler çığ gibi büyüyor. Mavi Balina tehdidinin üzerinden çok geçmeden ortaya çıkan Momo, benzeri sanal tehditlerin ne ilk ne de son olacağını gösteriyor.

GÜVENLİK UZMANLARINDAN ÇOK ÖNEMLİ MOMO UYARISI!

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan “Mavi Balina” ve “Mariam” ikilisinin ardından ortaya çıkan Momo, ürkütücü görüntüsüyle internette hızla yaygınlaşarak, tüm dünyada çocukları ve aileleri tehdit eden büyük bir tehlike haline geldi.

Farklı zamanlarda, değişik isimlerle ortaya çıkan oyun görünümlü bu tehditler, çocukların interneti kontrolsüz bir şekilde kullanmasının ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne seriyor.

İnternet kullanımındaki yaş ortalaması hızla düşerken, siber zorbalık olarak kabul edilen bu tehlikeler, özellikle çocukları ve gençleri hedef alıyor.

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca gencin, bu gidişata dur demek için oluşturduğu DoSomething.org platformunun verilerine göre, sanal ortamda vakit geçiren çocukların yüzde 43’ü siber zorbalıkla karşı karşıya kalıyor.

Sabah’ın haberine göre; Türkiye’nin lider kurumlarına siber güvenlik alanında danışmanlık, teknoloji tedariği ve saha hizmetleri sunan Innovera, aileleri bu tehlikeler karşısında bilinçli olmaya çağırıyor.

ABD merkezli sivil toplum kuruluşu Safety Kids’in çalışmalarını temel alarak hazırlanan “Güvenli İnternet için Ailemizin 10 Kuralı”, ebeveynlere çocuklarını internetin zararlı etkilerinden nasıl koruyabileceklerini anlatıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmomo  mavi balina  momo challenge