UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SOSYAL MEDYADA GENÇLERE “PATLAYAN ŞEKER” TUZAĞI!

Anne-babalar dikkat! Sosyal medyada çeşitli takma isimlerle gençleri uyuşturucuya özendiren 8 kişi gözaltına alındı.

SOSYAL MEDYADA  GENÇLERE  “PATLAYAN ŞEKER” TUZAĞI!

Zanlıların, “Tek Dost”, “Tercihler”, “En Sevdiğim İkili”, “Merdiven Altı Sosis Laboratuvarı”, “Patlayan Şeker”, “Alice Harikalar Diyarında”, “Keyfimin Kâhyasıyım” ve “Ona Küçük Sürprizler Yap” gibi postlarla gençlerin ilgisini çektiği belirlendi.

İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı’nın düzenlediği operasyonda gözaltına alınan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda; esrar, skunk ve uyuşturucu haplar ile tütün öğütücü makara ve esrar sarım kağıtları ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonları devam ederken; diğer yandan da siber suçlarla mücadele ekipleri de sanal alemde uyuşturucuyu özendirici yayınlar yaparak, gençlerimizi zehirlemeye çalışanlara karşı sanal devriye faaliyetleri yürütüyor.

Sanal devriye ekipleri; icra ettikleri faaliyetlerde bazı şahısların sosyal medya hesapları üzerinden ilginç paylaşımlarda bulunduğunu tespit etti. Söz konusu şahısların, takma isimlerle “Tek Dost”, “Tercihler”, “En Sevdiğim İkili”, “Merdiven Altı Sosis Laboratuvarı”, “Patlayan Şeker”, “Alice Harikalar Diyarında”, “Keyfimin Kâhyasıyım” ve “Ona Küçük Sürprizler Yap” gibi gençlerin ilgisini çekebilecek postların altında uyuşturucu madde fotoğrafları paylaştığı belirlendi.

Şahısların; Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarını sanal devriyelerle takibe alan Jandarma ekipleri, uyuşturucu maddeyi özendirmeye yönelik fotoğraf paylaşımı yapan ve çok sayıda takipçisi bulunan 8 şüphelinin adreslerini belirledi.

Sosyal medyadan uyuşturucuyu özendiren kişilere yönelik İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca; narkotik dedektör köpeği Vadi’nin de katıldığı eş zamanlı uyuşturucu operasyon yapıldı. Sosyal medya üzerinden uyuşturucu kullanımını özendiren 8 şahıs gözaltına alındı.

Sosyal medya hesaplarından uyuşturucu maddeyi özendirici paylaşım yaptıkları belirlenen 8 şüpheli ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERanne  baba  sosyal medya  tuzak  uyuşturucu