UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DENİZLİ'DE 5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Denizli'de saat 09.34'te merkez üssü Acıpayam olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu.

DENİZLİ'DE 5.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetinin 5.6 olduğunu açıkladı. Deprem İzmir ve Antalya'da da hissedildi. 

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde sabah 09.34’de meydana gelen ve yıkıma neden olan 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede 48 artçı deprem daha oldu. İlçede sabah erken saatlerden bu yana farklı büyüklüklerde ve derinliklerde artçı depremler meydana geldi ve büyük çoğunluğu hissedilmediği açıklandı.

Ayrıca meydana gelen depremlerin 1-9’dan başlayarak 3.2 büyüklüğe kadar çıktığı aktarıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, 'Hamdolsun hiçbir can kaybımız yok. 3 yaralımız var. Yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

30 ev ile birlikte 3 caminin minareleri ve duvarlarının yıkıldığı deprem için Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve Kızılay ekipleri bölgede çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Evleri yıkılan ve hasar görerek oturulamayacak hale gelen vatandaşlar ise günün ilerleyen saatlerinden itibaren yaralarını sarmaya başladı.

Bölgeye gelen Kızılay ekipleri ilk etapta bin 500 kişilik sıcak yemek kapasiteli seyyar mutfak kurarken, ayrıca 240 çadırı deprem bölgesini ulaştırdı.

Bölgeye getirilen çadırlar kurulmaya başlanırken akşam saatlerine kadar tüm çadırların mağduriyet yaşanmaması için hazır olacağı aktarıldı.

Depremde can havliyle kendini oturduğu çay ocağından dışarı atıp kaçarken binalardan düşen kiremit ve beton parçalarından son anda kurtulan bir kişi de kameralara yansıdı.

Saat 15.45'te merkezüssü Denizli Acıpayam olan 4.1 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldiği öğrenildi!

ANONSLA UYARI YAPILIYOR

Depremin en fazla hasar verdiği mahallelerden Karahöyük'te camilerden "evlere girilmemesi, elektrik kullanılmaması" konusunda uyarılar yapıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeprem  ege