UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“ALİ KOÇ NEDEN PARA TOPLUYOR?”

Fenerbahçe’nin “çıkış yolu” bu değil!..

“ALİ KOÇ  NEDEN PARA  TOPLUYOR?”

GÖKHAN KAYA YAZIYOR.

Ali Koç, kulübe Mayıs ayına kadar 60 milyon Euro gerektiğini ve kampanya başlatıp bu parayı, taraftarlardan toplayacağını söylüyor!..

(Öncelikle, “Siz orada ne iş yapıyorsunuz?..” diye sorarlar adama…)

Bu para toplanabilir mi?.. Zor… Çünkü, daha şimdiden espriler başlamış bile, “Para toplanırsa, Comolli de yalıya taşınacakmış” diye…

(Çünkü boşa gidecek parayı kimse vermek istemez)

Hala Comolli’yi görevde tutan Ali Koç’un “Şimdi bu para gelmezse transfer bile yapamayız, çünkü ceza alacağız” demesi de facia…

Peki, Ali Koç neden başkan oldu, neden taraflarlar O’nu istedi?..

Takıma büyük transferler lazımdı. Bunun için de para lazımdı. Ali Koç, son derece varlıklı bir ailenin ferdiydi ve iyi de bir Fenerli olarak biliniyordu.

Seçim zamanı da “Topunuz gelin” gibi bağırışları/söylemleri ile de Fenerbahçe’yi taşıyabilecek maddi ve manevi güçte olduğunu gösteriyordu.

Ancak gel zaman git zaman işler hiç de umulduğu gibi gitmedi. Takım hala küme düşme korkusu içinde ve para sorunu büyük…

Herkes Ali Koç’un gözünün içine bakarken, O da taraftarların gözünün içine bakıyor ve “Hadi pamuk eller cebe” diyor şimdi!..

Oldu mu, olmadı… Halbuki kendisi ve yönetim kurulu 4’er milyon euro koysa bu problem bitecek. (Bu paranın gösterimine de sponsorluk v.s bir yol bulabilirler)

Diyeceksiniz ki, “Yönetim Kurulu’ndakilerin böyle bir maddi gücü yok”…  O zaman, o gücü olanları seçseydi Ali Koç… O dönem herkes fısıltı halinde yönetimin zayıf oluşunu konuşmuş ama “Herhalde her şeyi kendisi karşılayacak, ne de olsa koca Koç” deyip geçmişti.

Ama görüldüğü gibi durum öyle değil… Ancak işin perde arkasını görmek lazım… Ali Koç, yine verecek, vermek zorunda kulübe mutlak gereken bu parayı ama esas yaptığı şu!!!

Bu kampanyayla Fenerbahçeli iş adamlarını ve taraftarları kulübe para hibe etmeye davet edecek ancak tahmin edilen o ki, rakam 60 milyon euro’ya ulaşamayacak. Diyelim 10 milyon euro’da kaldı toplanan para...

Yine örneğin başkanlık için adı geçen isimlerden Sadettin Saran mesela 1 milyon TL verdi diyelim. İşte o zaman, finalde, Ali Koç yine ortaya çıkacak ve  “Gerisini tek başına ben tamamlıyorum, kalan 50 milyon euro’yu da ben veriyorum” diyecek!.. Aslında görevdeki başkan olarak yapması gereken şeyi, tüm rakip olabilecek iş adamlarına karşı son derece akıllı kullanmış olacak. İstediği zaman da “Siz ne para verdiniz ki, paranız kadar konuşun” v.s gibi söylemlerle can yakacak. (Çünkü dışarıdan kimsenin 5-10 milyon Euro verecek hali yok)

Zaten “Ciğerleri beş para etmez” diyerek TV yorumcularını, özellikle de hayatını Fener’e adamış Fenerbahçeli gazetecileri kalbinden vurdu, şimdi de sıra rakip olarak çıkabilecek isimlerde!.. Benden söylemesi, bu senaryom, Nisan sonunda yaşanırsa, lütfen bu yazdıklarımı hatırlayın!.. Ali Koç, Fenerbahçe kulübü içindekileri, Fenerbahçe’de futbol oynayan futbolcuları, kendi iş grubundaki “işçiler” gibi gördüğü sürece(hatta Metin Şen gibi diğer yöneticileri de), kimse gönlünü koymaz ve bırakın bu sezonu, gelecek sezon için de hiçbir umut olmaz. Ali Koç ya kendi değişmeli ya da bırakıp gitmeli… Ben inanıyorum ki, bugün bıraksa bu takımın hüviyeti değişir, Ali Koç korkusu biter ve gelebilecek yeni bir yönetim (Ki bana göre artık tek adam modeli değil, hepsi güçlü iş adamlarından oluşan bir yönetim kurulu Fenerbahçe’yi toparlar) burayı eski, Fener’e yakışan görüntüsüne taşır. Çünkü Fener her zaman büyüktür, bu geçici bir problemdir, geçer biter ve bir daha kimse hatırlamak bile istemez.

(Not: Keşke Ali Koç, şu videodaki gibi Topunuz Gelin diyen duruşuyla aklımızda kalsaydı. Şimdi ise topunu alıp gitme durumunda…)

Ve şimdi taraftarlar kampanyaya katılmazsa sanki suçu onlara atacak gibi bir konumda... Nereden nereye… Daha bir yıl bile dolmadan üstelik!..

GÖKHAN KAYA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERali koç  fenerbahçe