UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AĞZINA ÇAMUR DOLDURARAK ÖLDÜRDÜ!

Konya'nın Ilgın ilçesinde 8,5 ay önce yatağında ölü bulunan lokantacı Yılmaz Kaya'nın (37), aile içi cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Kaya'nın ağabeyi Ayhan Kaya (57) ile birlikte çalıştırdığı lokantadaki ortaklığından 500 bin lira alıp, ayrılarak sevgilisiyle birlikte yaşamak istemesi üzerine ağabeyinin oğlu Tahsin Kaya (27) tarafından ağzına toprak ve çamur doldurulup, boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

AĞZINA ÇAMUR DOLDURARAK ÖLDÜRDÜ!

Olay, geçtiğimiz yıl 1 Temmuz'da ilçeye bağlı Camiatik Mahallesi Kemal Türeli Caddesi üzerinde bulunan bir evde meydana geldi.

Yılmaz Kaya, gece mesaisinden çıktıktan sonra iş yerinin üst katında bulunan evine uyamaya çıktı.

Saat 15.00 sıralarında eve gelen birlikte yaşadığı Gürcistan uyruklu Natalia Chalauri, Kaya'yı yatağında hareketsiz halde yatarken bulundu.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Öldüğü anlaşılan Kaya'nın cenazesi otopsi işlemleri için Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna kaldırıldı.

Yapılan otopside ağız ve burun bölgesinde toprak  ve çamur bulunan Kaya'nın kesin ölüm sebebinin tespit edilebilmesi için cesetten alınan doku örnekleri Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ÇAMURLA BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ 

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan detaylı inceleme sonucu ağız ve burun bölgesi toprak ve çamurlu olan Yılmaz Kaya'nın  toprak ve çamurla boğularak öldürüldüğü saptandı.

POLİS ADIM ADIM İZ SÜRDÜ

Yaklaşık 2 ay önce gelen rapor üzerine harekete geçen Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilçeye giderek olayla ilgili çalışmaya başladı.

Polis, Yılmaz Kaya'nın yakın çevresiyle görüşüp, olay yerinde de incelemelerde bulundu.

Cinayeti, Kaya'nın tanıdığı, lokantaya ve eve rahatlıkla girebilen kişi ya da kişiler tarafından işlendiğini kanaatine varan polis,  lokantanın olay gününe ait güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde Yılmaz Kaya'nın ortağı olan ağabeyi Ayhan Kaya'nın oğlu Tahsin Kaya'nın iş yeri içerisinde bulunan kız kardeşi Ümmü Can Kaya'yı (22) başıyla işaret yapıp dışarı çıktığını belirledi.

Dışarı çıktıktan sonra üst katta oturan amcasının evinin kapısına yöneldiği ve burada kameranın açısından çıktığını, 26 dakika sonra aynı istikametten geri geldiği ve içeri girdinde de kız kardeşine yine başıyla işaret yaptığını saptadı.

Yine görüntülerde Tahsin Kaya, dışarı çıktığında ise Ümmü Can'ın o sırada lokantada bulunan amcasının birlikte yaşadığı Natalia Chalauri, adeta adım adım takip edip, sohbet ettiğini fark etti.

Polis, bu olayın yaklaşık 2.5 saat boyunca sürmesi nedeniyle Ümmü Can'ın, Chalauri'yi. üst kattaki eve çıkmaması için oyalamış olabileceği üzerinde durdu.

AMCASINI ÇAMURLA BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞ

 Polisin araştırmasının ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Kaya'nın ağabeyi Ayhan Kaya, yengesi Keziban Kaya (50), yeğenleri Tahsin Kaya, Ümmü Can Kaya ile 6 aylık hamile olan Leyla M.'yi (26) 12 Mart'ta gözaltına alarak sorgulamak üzere Konya'ya getirdi.

Tahsin Kaya, emniyetteki sorgusunda cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Kaya, verdiği ifadesinde, olay yerine annesiyle birlikte gittiğini, annesinin arabada beklediğini, kız kardeşi Ümmü Can'ın ise amcasının birlikte yaşadığı kadını yukarıya çıkmaması için lokantada oyaladığını söylediği öğrenildi.

ATLETİYLE ÇAMURU TEMİZLEYE ÇALIŞMIŞ

Olaydan sonra amcasının mezarını sık sık ziyaret ettiğini de belirten Tahsin Kaya, “Amcam öldükten sonra atletini çıkartıp, ağzındaki çamurları silmeye çalıştım. Daha sonra çamurlu atleti pantolonumun içerisine sokup çöpe attım. Birçok gece bu olay nedeniyle uyuyamadım. Amcamın mezarını sık sık ziyarete gittim. Olay zamanı eşim 1 aylık hamileymiş. Eşimin ikinci çocuğumuza hamile olduğunu bilseydim böyle bir şeyi asla yapmazdım” dediği öğrenildi.

TOPRAK YİYİYOR YALANI

Yaşanan olayın ardından Kaya ailesinin, Yılmaz Kaya'nın ağzından çıkan çamurla ilgili olarak çevresine Kaya'nın akciğer rahatsızlığı olduğu, birlikte yaşadığı Natalia'nın kendisine yurtdışından toprak getirdiğini bu nedenle de Yılmaz Kaya'nın toprak yediğini o nedenle de ağzında çamur bulunduğu yalanını söylediği öğrenildi.

Şüphelilerden Tahsin Kaya çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklanırken, diğer 4 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçamurla boğdu  amca  yeğen  cinayet