UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ ZELANDA TERÖRİSTİ BİR SÜRE TÜRKİYE'DE KALMIŞ!

Reuters, Yeni Zelanda'daki teröristin geçmişte bir süre Türkiye'de olduğunun belirlendiğini duyurdu. Saldırıyla bağlantılı3 kişi tutuklandı.

YENİ ZELANDA TERÖRİSTİ BİR SÜRE TÜRKİYE'DE KALMIŞ!

Yeni Zelanda'daki terör saldırısını gerçekleştiren Brenton Tarrant'ın geçmişte bir süre Türkiye'de bulunduğu belirlendi.

Son dakika! Reuters haber ajansına göre Yeni Zelanda'daki terör saldırısını gerçekleştiren Brenton Tarrant'ın geçmişte bir süre Türkiye'de bulunduğu belirlendi. Brenton Tarrant Türkiye'deki bağlantıları araştırılıyor. 


Daily Mail gazetesi, 28 yaşındaki Brenton Tarrant adlı Avusturalyalı saldırganın aşırı sağcı fikirlerle Neo Nazi ideolojisine yakın olduğu ve yedi yıl boyunca aralarında Kuzey Kore ve Pakistan olmak üzere çok sayıda ülkeyi ziyaret ettiğini yazdı.


Babasını erken yaşta kanserden kaybettiği belirtilen saldırganı tanıyanlandan biri Daily Mail Avustralia gazetesine Tarrant’ın 2011 yılından bu yana dünyayı dolaştığı bu sürede başka bir kişiliğe büründüğünü aktardı.


Saldırganın 2016 ve 2017 yıllarında Avrupa’nın çeşitli kentlerinde meydana gelen terör saldırılarından çok etkilendiği ve manifestosunu Neo Nazi ideolojisi ve Müslümanlardan nefret duygularıyla yazdığı belirtiliyor.

Saldırıyı gerçekleştirmeden önce hazırladığı manifestosunda, kendini sıradan beyaz bir adam olarak tanımlayan saldırgan, düşük gelirli İskoç, İrlanda ve İngiliz kökenli olduğunu belirtiyor.  


YENİ ZELANDA’DAKİ TERÖR SALDIRISIYLA BAĞLANTILI ÜÇ KİŞİ TUTUKLANDI!


Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen terör saldırısıyla bağlantılı biri Avustralya vatandaşı, üç kişinin tutuklandığını bildirdi


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13