UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ KADINLARI!

8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle bugün Türkiye'nin belli sahalarda kendini kanıtlamış önde gelen isimleri “Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları” panelinde bir araya geldi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ KADINLARI!

Turkuvaz Medya Grubu sponsorluğunda Çırağan Palace İstanbul'da düzenlenen etkinlik; iş, sanat ve siyaset alanında kendini kanıtlamış güçlü kadınları bir araya getirdi.

Etkinlikte konuşma yapan KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, “Esasında dünyaca kutlanan böyle bir gün keşke olmasaydı. Keşke kadınlar çoğu toplumda olduğu gibi dezavantajlı durumda olmasaydı da Kadınlar Günü hiç ihtiyaç olmasaydı. Tabi erkeklerin de yaşadığı ciddi mağduriyetler var. Fakat şunu kabul edelim ki tüm dünyada sistematik olarak; ikincil olduğu bilinç altlarına işlenen, karar mekanizmalarından uzak tutulan, istismar ve şiddete uğrayan kıyas kabul etmeyecek oranda kadınlar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için erkekleri düşmanlaştırmak da zayıflatmaya çalışmak da pek anlamlı değil. Çünkü bu sorunun asıl sebebi tüm insanlık olarak; güç, adalet ve merhamet gibi algılarımızdaki bozukluk” dedi.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti: “İşte kadınlar günü; mağduriyetleri görmemiz, anlamamız, anlatmamız ve bunlarla mücadele etmemiz için bir fırsat olmalı ve böyle değerlendirilmeli” dedi.

Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Panelinde moderatör olarak ise ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı yer aldı.

Panelde konuşmacı olarak bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kültür ve Sanat Politikaları Kurul Üyesi Fecir Alptekin de konuşmasının ardından UçanKuş TV muhabiri Tarık Eker’in sorularını yanıtladı.

Alptekin, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Çok değerli misafirlerle “Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları”nı konuştuk. Farklı açılardan, farklı bakış açıları getirdik. Çok yönlü bir sohbet ortamı oldu. Keyifli bir gündü. İnşallah seneye tekrarı olur” dedi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13