UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİNALİ YILDIRIM İSTANBULLULARA MÜJDEYİ VERDİ!

Binali Yıldırım, İstanbulluları rahatlatacak tünel projesini açıkladı.

BİNALİ YILDIRIM İSTANBULLULARA MÜJDEYİ VERDİ!

Kanal D Seçim Özel programına katılan Binali Yıldırım, seçim sonrası için projelerini anlattı.

Yıldırımİstanbul trafiğinin bir mevcut durumu var bir de projelerle ulaşmak istediğimiz nokta var. Basitleştirerek gideceğim. İstanbul'da günde 31 milyonun üzerinde yolcu var. Hatta 33 milyonu buluyor bazen. 2023'te 37 milyona çıkacak. Aslında hareketlilik katsayısı daha az. Trafikteki sıkışıklık caydırıcı oluyor. Çıkmıyoruz. Daha az seyahat ederek vakti geçiriyoruz. Şimdi İstanbul'un trafiği artmaya devam edecek. 1000 kişiye düşen araç sayısı 187. Çözüm nerede, çözüm toplu ulaşımda. Toplu ulaşımda da asıl çözümü oluşturan sistem raylı sistem. Martın 10'unda uzun yıllardır yapımı devam eden Gebze-Halkalı banliyö hattı devreye girecek. Onunla birlikte raylı sistem 238 km'ye çıkmış olacak ama yetmez. 5 yıl içinde 518 km'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Buna ulaşırsak Tokyo'yu da geçiyoruz, Londra'yı da geçiyoruz.

Denizde karşıdan karşıya geçen kişi sayısı 2 milyonun üzerinde. Deniz yoluyla İstanbul'un trafiğini çözeceğiz diyorlar. 33 milyon seyahat var bunun sadece 2 milyonu denizden. Son 10 yılda üç tane köprü geçişi oldu. Denizin katkısı olacak ama öyle çok büyük bir oranda bir şey beklemeyelim. Kısacası İstanbul'un trafiğini 5 yıl içinde "katlanılabilir" akar hale gelecek.” dedi.

Avrasya Tüneli Dışında da Proje Var

Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli dışındaki projesini şöyle açıkladı: “İki köprü arasında 3 katlı bir tünel projemiz var. Söğütlüçeşme'den başlıyor. Ünalan'dan Altunizade'den iki köprü arasından geçeceğiz, Gayrettepe'den Tüyap'a kadar uzanan bir raylı sistem olacak. Bu sistem çok büyük bir yük alacak. Batı-Doğu aksında yeni bir ulaşım akışı olacak. Bu E-5'e, E-6'ya paralel bir aks. Burada metrobüs var. Metrobüsle ilgili de bir sıkıntı var. Kapasite üzerinde bir çalışma durumu var. Bir otonom sistemiyle kapasiteyi yüzde 50 artıracağız. Araçlar 18 metrelik. 24 metreye çıkaracağız. Bunlar sinyal alışverişiyle haberleşecek. Duraklara hemen ulaşacak. Bir metrobüs geliyor, hemen tıka basa doluyor. Havasız kalıyor içerisi. Ondan sonraki geliyor o doluyor bu sefer diğeri geliyor o da doluyor. Kapasite artışı burada önemli. Bilişim teknolojilerini kullanarak otonom sistem diyoruz. Geliş mesafelerini ayarlayarak durağa yaklaşıyorlar.

Raylı sistemde bu 518 km'ye çıktığımızda vatandaşlar bulundukları her yerden 750 metre gittiklerinde bir metro istasyonuna ulaşacak. 10 dakikalık bir yürüme mesafesinde bir toplu ulaşım sistemine mutlaka ulaşmış olacak.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBİNALİ YILDIRIM