UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"DEPREM KAHİNİ"NDEN KORKUTAN İSTANBUL TAHMİNİ!

Son zamanlarda Marmara bölgesinde depremler arttı. Marmara bölgesinde her yaşanan deprem akıllara İstanbul’da da bir deprem olabilir mi ? sorusunu getirdi... Deprem kahini olarak ünlenen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets,İstanbul için yeni bir tahminde bulundu.

 "DEPREM KAHİNİ"NDEN KORKUTAN İSTANBUL TAHMİNİ!

'Deprem kahini' olarak ünlenen, "En İyi Avustralyalı Gökbilimciler" listesinde üçüncülüğe giren Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets'in 'Deprem kahini' olarak ünlenen, "En İyi Avustralyalı Gökbilimciler" listesinde üçüncülüğe giren Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets'in son olarak Ekvador'daki 7.7 büyüklüğündeki depremi de bilmesi endişelere yol açmıştı.

Hoogerbeets bu kez, "Türkiye'de 7 büyüklüğünde deprem olacağını biliyoruz, sadece ne zaman olacağını bilmiyoruz" dedi.

Hoogerbeets, şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını söylemiş, özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti.

Hoogerbets, bu kez de Marmara Depremi hakkında açıklamada bulundu. Hoogerbets, 3 ya da 4 Mart'ta dünyanın bir yerinde 6 veya 7 büyüklüğünde bir deprem olacağını belirtirken, bu depremin İstanbul'da olup olmayacağı sorusuna, "Belki de, bu mümkün" dedi.

Hollandalı bilim adamı, "Mesela Irak ve İran'a bakınca yakın zamanda 7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bu kısımda baskı artıyor. Türkiye sıradaki yer olabilir. Anadolu fay hattı var, Türkiye'de de büyük bir deprem olabilir.

Türkiye'de 7 büyüklüğünde bir deprem çok olası. Deprem, Orta Anadolu'da da olabilir.

Bilim adamları, Türkiye'de yaşanması beklenen depremin geciktiği konusunda hemfikir, ancak ne zaman olacağını bilemiyoruz" dedi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdeprem