UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİNİK EYLÜL’ÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!

Minik Eylül’ün ölümüyle ilgili flaş gelişme. 22 Haziran 2018’de evden çıktıktan sonra kaybolan ve bir hafta sonra cesedi elektrik direğinin dibinde gömülü halde bulunan Eylül Yağlıkara’nın ölümü ile ilgili savcılık tarafından iddianame hazırlandı.

MİNİK EYLÜL’ÜN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!

Ankara Polatlı'da 22 Haziran 2018'de kaybolduktan bir hafta sonra cesedi gömülü bulunan Eylül Yağlıkara'nın (8) katil zanlısı Uğur Koçyiğit tutuklanmıştı. Savcılık, zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet, ona yardım ettiği iddia edilen annesi Huriye Koçyiğit hakkında ise 20 yıl hapis talebiyle iddianame hazırladı.

İddianamede İbrahim Yağlıkara'nın kızı Eylül'ü ararken, komşuları Uğur Koçyiğit'in, "İbrahim abi köyde düğün var, orada olabilir" diyerek hedef şaşırtmaya çalıştığı kaydedildi. Tanık H.H.'nin ifadesi ise zanlı anne ile oğlunun birlikte hareket ettikleri ihtimalini kuvvetlendirdi.

HEDEF ŞAŞIRTMA

H.H.'nin, "Olay günü geç saatlere kadar Eylül'lerin evinde oturduk. Saat 00.00 sıralarında Huriye Koçyiğit'in telefonu çaldı. Uğur arıyordu, sesini net şekilde duydum. Uğur, 'jandarmalar gitti mi?' diye sordu" ifadesine iddianamede yer verildi. Cinayetin şüphelisi Uğur Koçyiğit ile ona yardım ettiği öne sürülen anne Huriye Koçyiğit'in ifadelerindeki çelişkilere vurgu yapılan iddianamede, ailenin hedef şaşırtmak için Yağlıkara ailesini farklı yerlere yönlendirme çabasına dikkat çekildi.

“GÖMLEĞİNDE İZİ BULUNDU”

İddianamede, katil zanlısı Uğur Koçyiğit ile eşi H. Koçyiğit arasında geçen görüşmeye de yer verildi. Görüşmeden bazı satırlar şöyle:

H. Koçyiğit: Arabanda bulunan saç örneği, kızın!

Uğur Koçyiğit: Tamam

H. Koçyiğit: Seni aldıkları gün, eve gelen polisler senin çıkardığın çamaşırları aldılar.

Uğur Koçyiğit: Ondan haberim var. Gömleğimde DNA’sı çıkmış çocuğun.

H. Koçyiğit: Haberin var! Niye bana söylemedin?

Uğur Koçyiğit: Ne bileyim! O mu benim aklıma geliyor?

H. Koçyiğit: Yav kızın salyası bulundu senin gömleğinin üstünde.

Uğur Koçyiğit: Yav biliyorum. Beni ifadeye alma

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEReylül