UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SİBERKONDRİA TEHLİKE SAÇIYOR!

İnternetin günlük hayatta çok fazla kullanılması ile ortaya çıkan “siberkondria”, bir diğer adı ile “hastalık araştırma hastalığı” tehlike saçıyor.

SİBERKONDRİA TEHLİKE SAÇIYOR!

İnternet günlük hayatta kullanımı yaygınlaştıkça getirdiği kolaylıklarla birlikte bir takım zararlara da yol açıyor.

Çağın hastalıkları arasında gösterilen “siberkondria”, hayatı ve sağlığı olumsuz yönde etkileyen başlıca internet hastalıklarından birisi.

Hastalık araştırma hastalığı olarak nitelendiren siberkondria ile ilgili açıklamalarda bulunan PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, bu hastalığa ve getirdiği olumsuz sonuçlara dikkat çekti.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, “Kişi şikayetlerinden yola çıkıp hastalıkları internetten araştırıp kendisine tanı koymakta, bu da hem psikolojik hem de fiziksel açıdan insanları yıpratabilmektedir” dedi.

Kişinin hastalanması ya da vücudu ile ilgili duyduğu sıkıntılarda doktora başvurmasının büyük önem arz ettiğini kaydeden Prof. Dr. Türkçüer şunları söyledi:

“ Yapılması gereken şey internetten araştırma yapmak değil en yakın aile sağlığı merkezine, devlet hastanelerine ve üniversite hastanelerine vücudumuzda bulunan şikayetler ile ilgili başvuru yapmaktır. Başvuru yapılan hekim sizi muayene edip tetkiklerinizi yapıp size varsa bir hastalığınız bunun tanısını koyacaktır. Tanı koyduktan sonrada güvenli bir şekilde tedavisine başlayacaktır.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsiberkondria