UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAVUZ BİNGÖL SAHNEDE AĞLADI!

Yavuz Bingöl, konserde yaptığı konuşmada gözyaşlarına hâkim olamadı.

YAVUZ BİNGÖL  SAHNEDE AĞLADI!

Önceki akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen “Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları” konserinde Ali Kızıltuğ anıldı.

CRR Konser Salonu’nda geleneksel hale gelen ve Türk kültürüne değer katan ozanların yad edildiği “Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları” konserinde bu ay, 2017’de kaybettiğimiz halk ozanımız Ali Kızıltuğ eserleriyle anıldı.

ALİ KIZILTUĞ'U ANARKEN GÖZYAŞI DÖKTÜ

Yavuz Bingöl, konser esnasında yaptığı konuşmada, "Bin Yılın Ozanları' projesiyle iki yıldır ozanlarımızın türkülerini dinleyicilerle buluşturduklarını söyleyerek, bu konserin diğerlerinden biraz daha özel olduğuna vurgu yaptı. Duygu dolu anlar yaşayıp gözyaşlarına hâkim olamayan Yavuz Bingöl, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün benim için biraz daha özel bir gün. Çünkü 1975-76 konservatuvar yıllarında Ali ağabeyin bende emeği çoktur. Her şeyin bir ilki var. İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Çok özür dilerim. Sahnede ağlamak tarzım değildir. Eşi Fatma anneyle konuştum. Birazcık onun da sitemini gördüm. Cenazeye gidememiştim. Söz verdim ona, ziyaretine gideceğim önümüzdeki hafta. Kendisi konservatuvar yıllarında annemin de yakın arkadaşıydı. Darbeden sonra 80’li yıllarda, henüz gençken, çok emeğini gördüm. Ali ağabeyin oğlu benim çocukluk arkadaşımdı. Kara kuru genç çocuklardık. Evlerimiz yan yanaydı Abidinpaşa’da, Ankara’da. Şimdi onu, Mustafa’yı çağıracağım.”

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAVUZ BİNGÖL