UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VE BUGÜN BAŞLIYOR... BORÇLARINIZI YAPILANDIRABİLECEKSİNİZ!

Kredi kartı borçlarına 60 aylık yapılandırma kararından sonra, tüketici kredilerinde de aynı olanak sağlandı. Bankacılık mevzuatında yapılan değişiklikle, ihtiyaç kredisi borçlarına 60 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getirildi. Bugün itibarıyla bankalara giden kredi borçluları, yapılandırma için başvurabilecek.

VE BUGÜN BAŞLIYOR... BORÇLARINIZI  YAPILANDIRABİLECEKSİNİZ!

Kredi kartı borçlarına 60 aylık yapılandırma kararından sonra, tüketici kredilerinde de aynı olanak sağlandı. Bankacılık mevzuatında yapılan değişiklikle, ihtiyaç kredisi borçlarına 60 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getirildi.

Düzenlemeye göre, maddenin yürürlük tarihinden önce ana para veya faiz ödemelerini geciktirenler yapılandırmadan yararlanabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik ve Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'te düzenleme yapıldı.

Yürürlüğe giren düzenlemeye göre; "Bu maddenin yürürlük tarihinden önce ana para ve/veya faiz ödemelerinin tahsili geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilir" maddesi eklendi. Yapılan düzenleme ile tüketici kredisi geri ödemesinde genellikle 36-48 ay olan vade sınırı artırıldı.

Tüketici kredileri de yapılandırmanın ardından 60 aya çıkmış oldu.        

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkredi kartı  borçlar