UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK, KAR, HORTUM UYARISI!

Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı geldi. Türkiye'nin batı bölgeleri sağanak yağışın etkisi altına girerken, doğu bölgelerinde ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. Yapılan açıklamada, şiddetli rüzgârların zaman zaman fırtınaya dönmesi beklenirken, hortum tehlikesine karşı da uyarı yapıldı.

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK, KAR, HORTUM UYARISI!

Türkiye sağanak ve kar yağışının etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege haricinde tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek yağışların; öğle saatlerine kadar Antalya il merkezi ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2),Antalya’nın batı ilçeleri ile Mersin kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13