UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“NE YAZIK Kİ BUSE'NİN BULUNMAMA İHTİMALİ VAR!”

Antalya’nın Kemer ilçesinde 12 gün önce meydana gelen hortum felaketinde Ağva Deresi'nde kaybolan Kader Buse Acar'ın arama çalışmalarıyla ilgili konuşan AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, “Ya dere yatağında takıldı ve üzerini bir şeyler örttü ya da sürüklenip denize gitti. Ne yazık ki bulunmama ihtimali de var” dedi.

“NE YAZIK Kİ  BUSE'NİN  BULUNMAMA  İHTİMALİ VAR!”

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi ve AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, 24 Ocak Perşembe günü Antalya'nın Kemer ilçesinde meydana gelen hortum felaketinde otomobille sürüklendiği Ağva Deresi'nde kaybolan Kader Buse Acar'ı arama çalışmalarıyla ilgili konuştu.

AKUT gönüllülerinin olayın yaşandığı ilk günden itibaren güvenlik güçlerine destek amaçlı bölgede çalışmalar yaptıklarını aktaran Yılmaz Sevgül, “Art arda çok sayıda olumsuzluğun bir araya geldiğini ve arama çalışmalarının zorlaştığını söyledi. Dere yatağı ve deniz üzerinde şüphelerin yoğunlaştığını kaydeden Sevgül, Biz dere yatağında olduğunu düşünüyoruz. Suyun yüksek debili ve bulanık olması bir de selle birlikte gelen alüvyonlar ve çöpler, atıklar yığıldı dere yatağında. Orada bir yerde takıldıysa bile üzerine bu gelenler yığıldı. Zaten beden olarak küçük bir yapıya sahip Buse. Sonuçta sıkıntılı ve zor bir arama yapılıyor” dedi.

“BULUNMAMA İHTİMALİ VAR”

Devletin bu olayda tüm imkanlarını kullandığına bizzat şahitlik ettiğini, ancak şartlar bir türlü izin vermediği için bir ipucuna da rastlayamadıklarını kaydeden Sevgül, suyun sıcaklığına bağlı olarak kayıp kişinin bir süre sonra suyun üzerine çıkabileceğini anlattı. Su üzerine çıkmaması halinde iki ihtimalin kuvvet kazandığının altını çizen Sevgül, Ya dere yatağında takıldı ve üzerini bir şeyler örttü ya da sürüklenip denize gitti. Ama ilk ihtimal daha kuvvetli. Kadavra köpeklerinden yardım alınarak dere yatağında arama yapılmalı. Tabi suyun çekilmesi lazım. Daha önce böyle olaylarla karşılaştık. Ne yazık ki bulunmama ihtimali de var. Gömülmüşse ya da denize gittiyse bulunma ihtimali çok zor. O durum artık tesadüflere kalıyor diye konuştu.

Sevgül, kayıp Kaser Buse Acar'ın denize gitmesi halinde su yüzeyine çıktığı takdirde mutlaka kıyıya çıkacağını, dip akıntıya kapılması halinde ise kıyıya çıkma ihtimalinin de düşük olduğunu ifade etti.

BUSE'Yİ ARAMA ÇALIŞMALARINDA 13'ÜNCÜ GÜN

Kemer ilçesinde, 24 Ocak günü oluşan hortumun, annesi Ayla Akkın'ın kullandığı otomobili Ağva Deresi'ne savurması sonucu kaybolan üniversite öğrencisi Kader Buse Acar'ı (20) arama çalışmalarına, 13'üncü günde, Kemer Sanayi Sitesi önünde başlandı. Çalışmalara, İl Jandarma Komutanlığı su altı ekipleriyle İl Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler, İl Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'nın arama- kurtarma timleri katıldı. 99 personel ve 3 arama kurtarma köpeğinin katıldığı çalışmalar Ağva Deresi'nde yoğunlaştırıldı. Hava sıcaklığının 17 derece kaydedildiği bölgedeki çalışmaları Buse'nin babası Ahmet Acar da takip ediyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbuse acar  buse kayıp