UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UÇAK KAZASINDA YENİ GELİŞME!

Emiliano Sala’yı taşıyan uçağın pilotunun doğru lisansa sahip olup olmadığı tartışmalara neden oldu. Soruşturmada bunun da üzerinde durulacak. Fransa’nın Nantes kulübünden Premier Lig ekibindeki Cardiff’e transfer olan Emiliano Sala’yı İngiltere’ye götüren uçak geçtiğimiz gün Manş Denizi üzerinde radardan kaybolmuştu.

UÇAK KAZASINDA YENİ GELİŞME!

Arjantinli futbolcu Emiliano Sala’nın da içinde bulunduğu kayıp uçağı arama çalışmalarına son verilirken, uçaktakilerin hayatta olma ihtimalinin çok düşük olduğu bildirildi.

Aramalarda, uçakla ilgili herhangi bir ize ulaşılamadığı açıklandı.

Yaklaşık 4 bin 500 kilometrekarelik bir alanın tarandığı belirtilen açıklamada, cep telefonu verilerinin ve uydu görüntülerinin incelendiği ancak uçaktan ve yolculardan herhangi bir ize rastlanamadığı belirtildi.

İçinde Sala’nın da olduğu uçağın pazartesi günü Fransa’nın Nantes kentinden Galler’in başkenti Cardiff’e doğru seyir halindeyken Manş Denizi üzerinde kaybolduğu bildirilmişti.

Uçak, İngiliz Kraliyeti’ne bağlı Guernsey Adası’nın da aralarında olduğu özerk Channel Adaları üzerinde radardan çıkmıştı.

Yeni ortaya çıkan bilgilere göre uçağın pilotunun lisansının olmadığı bildirildi. Geçtiğimiz gün de pilot Dave Ibbotson’un uçuştan kısa bir süre önce bir arkadaşına paslandığını söylediği iddia edilmişti.

Kayıtlara göre pilotun son olarak Kasım ayında sağlık testi ve lisans kontrolünden geçtiği bildirildi.

Özel havacılık idaresi uçağın ABD’de kayıt altına alındığını duyurdu.

Pilotun’da ABD’den özel uçuş sertifikası aldığı söylendi.

Öte yandan ABD yasalarına göre özel uçuş lisansı alan pilotların para karşılığı yolcu taşımacılığı yapamayacağı ifade edildi.

Pilot Dave Ibbotson’un doğru lisansa sahip olup olmadığı anlaşılmaya çalışılacak. Soruşturmada bu konu hakkında titizlikle çalışılacağı söylendi. Yıldız futbolcu Emiliano Sala’nın kızkardeşi Romina Sala ise arama çalışmalarının sonlandırılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Romina Sala, umudunu yitirmediğini, kardeşi ve pilotu arama çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsala