UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KASADA VERİLEN FİŞİ MUTLAKA KONTROL EDİN!

Kasada verilen fişi mutlaka kontrol edin. Bazı marketlerin daha fazla kazanmak adına rafta farklı fiyat, kasada farklı fiyat uygulaması yaptığı ileri sürüldü. Rafta ‘indirimli’ diye satılan ürünün kasada kesilen fişe yansıtmayan marketler vatandaşı mağdur ediyor.

KASADA VERİLEN  FİŞİ MUTLAKA  KONTROL EDİN!

Döviz kurlarının yükseldiği ağustos ayında fiyatlara fahiş zam yapan, vatandaşın tepkisini görünce bu kez gramaj düşürüp etiketi değiştirmeyen marketler, devlet ceza kesince yeni bir finansal mühendisliğe soyundu.

Sabah'tan Pınar Çelik'in haberine göre şimdi de rafta indirimli görünen ürünlerin fiyatı kasada uyuşmuyor. Vatandaş 'indirimli' diye ürün aldığını sanıp evine gittiğinde fişteki indirimsiz rakamı görüyor.

ETİKET ALDATMACASI

80 kuruşluk bir içeceğin etiketi kaldırılıp '10 tanesi 10 lira' yazılarak avantajlı ürün algısı yaratılıyor. Rafta etiket üzerinde üstüne çizgi çekilmiş eski fiyatla düşürülmüş yeni fiyatı bir arada gören tüketici indirimli ürün aldığını sanıyor. Ancak şişirilmiş fiyatla ürünü rafa koyan satıcı haksız kazanç elde ediyor.

FİYATI ŞİŞİRİYORLAR

Marketler indirim oranını yüksek göstermek için sepetlerdeki promosyonlu ürünlerin fiyatını şişiriyor. Aynı ürünün raftaki fiyatı daha düşükken, sepetteki promosyonlu ürünü yüksek fiyattan gösterip sözde indirim yapıyorlar. Son kullanma tarihi geçmek üzere olan ürünlerden zarar etmek istemeyen üretici ve market bu ürünleri 'yüzde 50 indirimli' etiketleriyle marketlerin en stratejik noktalarında satışa sunuyor.

CUMHURBAŞKANI DA UYARDI BAKAN DA...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün faizlerde ve enflasyonda belli oranda düşüş yaşanmasına rağmen, marketlerde fiyatların inmediğini belirterek, "Mal ve hizmet fiyatlarındaki akıl ve ahlak dışı artışların üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz. Kimseye 'zararına iş yap' demiyoruz ancak faiz oranları da enflasyon da belli oranda düşmüş. Hâlâ marketlerde fiyatlar düşmüyor. Anlaşılan bazıları krizi fırsata çevirme derdinde. Birilerinin 'piyasa şartları' kılıfıyla fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü vericidir. Bu marketlerden, halkımızı sömürenlerden hesabını sorarız" demişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da pazar ve market fiyatlarının birbirini tutmadığını belirterek, "Takip ediyoruz, iyileşme görmek istiyoruz. Marketlerde hâlâ istediğimiz fiyatlar yok onlarla konuşacağız" demişti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmarket  kasa  fiş