UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SEDA SAYAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU!

Seda Sayan, suç duyurusunda bulundu. Seda Sayan, ismini ve fotoğraflarını izinsiz kullanarak zayıflama ilaçları satan bir firmadan şikâyetçi oldu.

SEDA SAYAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU!

Seda Sayan, internet üzerinden zayıflama ilaçları satan bir kozmetik firmasının fotoğraf ve ismini izinsiz kullandığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Zayıflama ilacını kullanan bazı kişilerin sosyal medya üzerinden kendisine ulaştığını ifade eden şarkıcı, haksız yere mağduriyet yaşadığını beyan etti.

“HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADILAR”

Sabah’ın haberine göre; Ünlü şarkıcının savcılığa verdiği şikâyet dilekçesi şöyleydi: Seda Sayan'ın geçtiğimiz yıllarda anlaştığı bir firma ile piyasaya sürülen video ve fotoğraflar, zayıflama ilaçları satan başka bir kozmetik firması tarafından izinsiz kullanılmaya başladı.

Söz konusu kişiler, Seda Sayan'ın tanınırlığını ve güvenirliliğini kullanarak zayıflama amaçlı kullanıldığı iddia edilen bir ürünü satarak haksız kazanç elde etti. Sayan'ın fotoğraflarını internet sitesinde gören ve ürünü bu nedenle alan birçok kişi, sanatçıya mesaj göndererek ürünün işe yaramadığına dair şikâyette bulundu.

Gelen mesajlar üzerine adının ürün satışında kullanıldığını söyleyen sanatçı, şikâyet dilekçesinde toplum nezdinde güvenilirliğini zedeleyici bir durumla karşılaştığını ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Seda Sayan'ın şikâyeti üzerine firma yetkilileri hakkında, 'eser sahibinin izni olmadan eserin umuma arz edilmesi ve yayımlaması' ile tanınmış birinin adını kullanarak eser dağıtma, çoğaltma ve yayımlama' suçları kapsamında soruşturma başlattı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERseda sayan  dava  hakim  seda sayan dava