UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

METEOROLOJİ’DEN TÜM YURT İÇİN UYARI GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt geneli için uyarıda bulundu. bazı bölgelerde buzlanma ve çığ… bazı bölgeler içinde sel uyarısı yapıldı.

METEOROLOJİ’DEN TÜM YURT İÇİN UYARI GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Muğla, Hatay, Osmaniye, Konya, Nevşehir, Aksaray ve Samsun, çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun yağış alan kesimleri ve Doğu Anadolu ile Burdur ve Isparta'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Antalya çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Isparta'nın güneyi ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur, öğle saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

 Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

 Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 Yağışların; Antalya çevrelerinde öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Isparta çevreleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

 Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Hakkari çevrelerinde beklenen kar yağışlarının öğle saatlerinden sonra yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bazı illerde beklenen günün en yüksek sıcaklıklarıysa şöyle;

İSTANBUL °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

IZMIR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

 

MUĞLA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 12°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

KARS °C, -7°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

DIYARBAKIR °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, kuzey kesimleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMeteoroloji  hava durumu