UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“KARNIM AĞRIYOR” DİYE GİTTİ, GÖRÜNCE ŞOKE OLDU!

Erzincan'da karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye giden Zeynep Çakırkaya'nın safra kesesindeki 200 taş ameliyatla alındı.

“KARNIM AĞRIYOR”  DİYE GİTTİ, GÖRÜNCE ŞOKE OLDU!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne karın ağrısı şikâyetiyle başvuran Zeynep Çakırkaya'nın (21) yapılan tetkiklerinde, safra kesesinde çok sayıda taş olduğu belirlendi.

Hastanede ameliyata alınan Zeynep Çakırkaya'nın safra kesesinden en küçüğü 3 milimetre, en büyüğü ise 1,5 santimetre olmak üzere 200 taş çıkarıldı.

“İKİNCİ KEZ KARŞILAŞTIM”

Ameliyatı gerçekleştiren Hastane Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Orhan Çimen, operasyonunun 30 dakika sürdüğünü ifade ederek şunları söyledi:

"Çok sık karşılaştığımız bir vaka değil. Genellikle 2 ya da 3 taşla ameliyat endikasyonu oluyor. Bu kadar çok taş çıkmasına biz de şaşırdık. Şu anda hastamız gayet iyi. Eğer bir aksilik yaşamazsak yarın sabah hastayı taburcu edeceğiz ancak kontrolleri devam edecek. Safra kesesinde bu kadar taşla meslek hayatımda ikinci kez karşılaştım."

“4-5 AYDIR AĞRIM VARDI”

Evli ve bir çocuk annesi olan hasta Zeynep Çakırkaya, 4-5 aydır karın ağrısı şikâyeti olduğunu ifade edere hastanedeki gerekli tetkiklerin ardından ameliyat kararını alındığını aktardı.

Ameliyatın başarılı geçmesinin sevincini yaşadığını anlatan Zeynep Çakırkaya, "Ameliyat oldum, şu an iyiyim. Yaklaşık 4-5 aydır karın ağrısı şikâyetim vardı. Ultrasonda çok sayıda taş olduğu ortaya çıkmıştı ama bu kadarını beklemiyordum" dedi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdoktor  erzincan  taş